boon.hu video

2 órája

Szüreti Napok: Színes kavalkád vonult végig Tokaj utcáin - képek, videó

Hatalmas tömeget vonzott Magyarország egyik legrégebbi szüreti felvonulása. A Tokaj-Hegyalja Szüreti Napok keretében programok sora várta a közönséget.

Gárdonyi Edina

Látványos volt a tokaji szüreti felvonulás

Fotó: Vajda János

A Tokaj belvárosát érintő fejlesztések miatt idén a Tokaj Fesztiválkatlan adott otthont a Szüreti Napok rendezvényeinek, de a város számos pontján is várták színes programok a látogatókat - írta a boon.hu. Az elmúlt években közel tízezer ember fordult meg a három nap alatt Tokajban, és idén is rengetegen látogattak el a fesztiválra, hiszen a szervezők minden korosztálynak változatos programokat biztosítottak a tízéves Tokaj Fesztiválkatlan területén és a város különböző helyszínein.

szüreti napok
Traktorok is felvonultak a Szüreti Napok keretében
Fotó: Vajda János

A látványos szüreti felvonulás szombat délután a megszokott útvonalon, de a Fesztiválkatlanig kibővítve haladt végig Tokaj utcáin, így hosszabbra nyúlt, mint eddig bármikor. A színes és vidám menetet az utcák mentén álló nézők lelkesen várták. 

Lovas kocsik, mazsorettek, fúvószenekarok, dalos kedvű csapatok és Tokaj-Hegyalja települései is képviseltették magukat a forgatagban, amelyben még egy lagzismenet is feltűnt. Voltak, akik szőlőt osztogattak a felvonulás során, míg mások énekükkel szórakoztatták a nézősereget.

Szüreti Napok: Borlovagok a menetben

A felvonulásban helyi nevelési-oktatási intézmények, hagyományőrző csoportok és az Európai Borlovagrend magyar borlovagjai is részt vettek. A menetet lovas kocsik vezették, amelyeket mazsorettek és fúvószenekar követtek. Különleges látványosság volt a szőlőből kirakott Szent Korona installáció, ami nagy sikert aratott. A traktoros kocsikon éneklő óvodások fehér zsebkendős integetése különösen kedves pillanatokat szerzett a közönségnek. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában