boon.hu video

2 órája

Tóth-Szántai József így vette át Miskolc város vezetését - képek, videó

Veres Pál: "Sok erőt, kitartást kívánok Tóth-Szántai József polgármester úrnak és kérem a miskolciakat, hogy fogadják őt bizalommal, szeretettel és támogatólag!" Tóth-Szántai József megkezdte polgármesteri munkáját a városházán.

Szaniszló Bálint

Veres Pál és Tóth-Szántai József írták alá az átadás-átvételi dokumentumokat

Fotó: Vajda János

"Négy hónap idő volt arra, hogy felkészüljek erre a feladatra. Veres Pál polgármester ebben mindig partner volt. Azt gondolom, hogy az elmúlt négy hónapban nemcsak szakmai, hanem emberi  kapcsolatunk is mélyült polgármester úrral, és azt gondolom, hogy próbálunk példát is mutatni, hogy miként lehet egy átadás-átvételt a lehető legjobban végigcsinálni. Most jön el az az időszak, amikor mindent részletesen át kell néznünk, át kell gondolnunk és ki kell jelölni azokat az új irányokat, amelyek - bízunk benne - Miskolcot újra fogják pozícionálni az elkövetkező években" - monda el a boon.hu kérdésére Tóth-Szántai József, Miskolc polgármestere az átadás-átvételi dokumentumok aláírását követően. 

Tóth-Szántai József
Tóth-Szántai József és Veres Pál kézfogással pecsételte meg az aláírást
Fotó: Vajda János

Tóth-Szántai József a Barlangfürdőt jelölte meg prioritásnak

"Nagyon sok munka vár ránk az elkövetkező időszakban. Nagyon sok feladat van, amit el kell végeznünk. Nagyon sok ígéretet tettünk a miskolciaknak, és ezeket az ígéreteket teljesítenünk kell az elkövetkező hónapokban és években. Van egy front ügyünk, amely nem tűr halasztást: a Miskolctapolca Barlangfürdő újjáépítése. Ebben az ügyben is nagyon sok lépésünk lesz az elkövetkező időszakban, amit érzékelni fognak a miskolciak" - jelentette ki a polgármester. 

"Hivatalba lépett polgármesterként az első dolgom az, hogy a miniszterelnöknek és a kormány összes tagjának levelet írtam. Olyan egyeztetési lehetőségeket kértem, ahol a város jövőjéről, a városra váró legfontosabb feladatokról tudunk egyeztetni."

Zökkenőmentes átadás-átvétel

"Elsőre kicsit szomorkodtam, hogy a választás és a hivatal átadása között több hónapnyi idő van, de aztán jól jött, hogy volt idő felkészülni a folyamatra - fogalmazott Veres Pál leköszönő polgármester. - Ez idő alatt minden olyan információt az új városvezetés rendelkezésére bocsátottunk, ami a hatalomátvételhez szükséges. Alapos munkát végzett mindkét csapat, így a mostani átadás-átvétel már tényleg csak formalitássá vált, hiszen szeptember 20-án a kollégák elkészítettek minden dokumentációt, ami szükséges volt. Néhány olyan folyamatban lévő ügyet kellett csak most megbeszélnünk, amely azóta vált aktuálissá." 

Veres Pál Miskolc bizalmába ajánlotta utódját

Veres Pál a miskolciak bizalmába ajánlotta utódját: "Sok erőt, kitartást kívánok Tóth-Szántai József polgármester úrnak, és kérem a miskolciakat, hogy fogadják őt bizalommal, szeretettel és támogatólag!" 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában