boon.hu video

2024.06.27. 19:26

Világhírű művészek lépnek fel idén is a Filharmónia bérlet előadásain

Fantasztikus fellépők és kitűnő zenekarok koncertjei várják a klasszikus zene szerelmeseit egyaránt, a miskolci nyár forróságában ugyanúgy, mint a 2024-2025-ös Filharmónia bérlet keretein belül.

Galambos Eszter

Fotó: Galambos Eszter

“A miskolci programok összeállításánál arra törekedtünk, hogy azok is megtalálhassák a számításukat, akik egy könnyedebb, nyári szórakoztató műsort keresnek, és azok is, akik a hagyományos értelemben vett klasszikus zenére vágynak az év többi részében. Nagyon reméljük, hogy közönségünk tetszését elnyerik majd mind a nyári programjaink, mind az év végén induló új Filharmónia bérlet.” - fogalmazott Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezetője.

Muzsikáló udvar Miskolcon, kiváló zenével 

Gyetvai Dániel a Filharmónia Magyarország produkciós menedzsere örömét fejezte ki, hogy a Muzsikáló udvar sorozat június 18-ai koncertje nagy sikert aratott és hozzátette, hogy még két előadás várja a színvonalas, szórakoztató muzsika rajongóit a nyáron.

A Nyilas Misi Ház udvarába július 23-án Antonio Vivaldi “4 évszak” című klasszikusa érkezik, méghozzá a négytagú ütőegyüttes, a Talamba tolmácsolásában. V. Nagy Tamás, Grünvald László, Szitha Miklós és Zombor Levente modern megközelítésben prezentálja a komolyzenei klasszikust.

Augusztus 13-án Kéméndi Tamás harmonikaművész és Kamarás Iván színművész közös koncertje hallható “Egy fess pesti este” címmel, az 1920-60-as évek lüktető, magyar zenéivel, olyan közönségkedvencekkel, mint a Meseautó, a Kicsit Szomorkás a hangulatom, a Villa Negra, a Fogj egy sétapálcát, és a Mindig az a perc.

Kamarás Iván a dalok között sok-sok kulisszatitkot árul el a kor legnagyobbjairól, majd a koncert végén közösen koccinthatnak a vendégek egy pohár borral. 

Miklósa Erika is fellép 

A Muzsikáló Udvar hangversenyei mellett az országos OrgonaPont koncertsorozat miskolci programjaiból is válogathatnak az érdeklődők, hiszen augusztusban olyan művészek előadásait élvezhetjük a templomok hűvösében, mint Szamosi Szabolcs és Miklósa Erika vagy Tabajdi Ádám és Csuja Imre.

Öt briliáns előadás, egy bérletben 

A nyár programok után a filharmónia bérletet 2024. november 6-án a Budapesti Fesztiválzenekar nyitja Jordi Savall vezényletével. Jordi Savall karmesterként és hangszeresként készített felvételeit többek között Grammy-díjjal ismerték el. A 83 éves időtlen mester személyesen mutatkozik be a miskolci közönségnek. A műsoron Georg Friedrich Händel, Georg Philipp Telemann és Christoph Willibald Gluck tételei.

Az adventi hangulatról 2024. december 20-án az Orfeo Zenekar, valamint a Purcell Kórus gondoskodik, ahol Joseph Haydn “Aki hűtlen, pórul jár” című művét adják elő Vashegyi György vezényletével. Olyan szólisták emelik majd az este fényét, mint Ella Smith (szoprán), Szélpál Szilveszter (bariton), Kalafszky Adriána (szoprán), valamint Bernhard Berchtold és Megyesi Zoltán (tenor).

A Miskolci Szimfonikus Zenekar 2024. február 4-én nyűgözi majd le az operarajongókat Cser Ádám vezényletével, Kriszta Kinga (szoprán) és Pataki Adorján (tenor) énekművészek részvételével. Aki szépséges zenére, nagyívű dallamokra és magával ragadó érzelmekre vágyik, szeretni fogja ezt a koncertet.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.  

A Filharmónia bérlet tavaszi időszakát Magyarország egyik vezető nagyzenekara, a Concerto Budapest koncertje nyitja 2025. március 13-án a Művészetek Házában, ahol a többszörös díjnyertes Berecz Mihály zongorajátéka varázsolja majd el a hallgatóságot Keller András vezényletével. Ezen az estén hallható lesz Johannes Brahms 2. zongoraversenye, amelyet már az érett és elismert szerző komponált. A koncert második felében pedig Pjotr Iljics Csajkovszkij remekműve csendül fel.

Az évad zárókoncertjén 2025. április 2-án a Nemzeti Filharmonikus Zenekar egy estére különböző országokba repíti közönségét, ahol sokszínű érzelmekkel találkozhatnak. Mindegyik műben lesz valami tánc és valami álomszerű. A többszörös díjnyertes Szabó Sipos Máté vezényel, aki operarendezőként és zeneszerzőként is bemutatkozott már.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában