Programajánló

2024.07.20. 11:00

Kertész Imre és Pilinszky János utazó kiállítás Szerencsen

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtárban két különleges utazó kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők: Kertész Imre Nobel-díjas író és Pilinszky János Kossuth-díjas költő életét és munkásságát mutatják be.

Gárdonyi Edina

A két tárlat nem klasszikus életművet mutat be

Fotó: szerencsihirek.hu

A kiállítások anyagát a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány bocsátotta a kulturális intézmény rendelkezésére, lehetőséget biztosítva a látogatóknak, hogy közelebbről megismerjék e két meghatározó magyar alkotó életét és gondolatait - olvasható a szerencsihirek.hun.
 

Szabadság és túlélés

A Kertész Imre-kiállítás a közművelődési részleg előterében található, ahol a „Szabadságról” című tablókiállítás kéziratokból, fényképekből, szépprózai műveiből, naplófeljegyzéseiből és nyilatkozataiból mutat be válogatást. A kiállítás különös figyelmet fordít az auschwitzi túlélő tapasztalataira és az író azon gondolataira, amelyek Európa nyomasztó örökségét és Magyarország, valamint kultúránk jövőjéért való aggódását tükrözik.


Hit, szeretet és szenvedés

A Pilinszky János-tárlat a városi könyvtár előterében kapott helyet, az intézmény nyitvatartási idejében látogatható. Ez a kiállítás nem hagyományos értelemben vett irodalomtörténeti pályaképet kíván nyújtani, hanem a költő életművét és legfontosabb témáit helyezi a középpontba. A tárlat olyan, mindenkit érintő témákat mutat be, mint az Isten, a szeretet, a hit, a részvét és a szenvedés.
A költő életműve, mely a mély spirituális keresés és az emberi lélek szenvedéseinek bemutatására fókuszál, most új megvilágításban tárul fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában