Hosszú hétvége

2024.08.15. 08:00

„Mert mindenkinek jár egy kis Bükkszentkereszt!” - mesés hétvége lesz a Bükkben

A négynapos hosszú hétvégét érdemes Bükkszentkereszten tölteni, hiszen mind a négy napon kínálnak valamilyen izgalmas és ízletes programot a látogatóknak.

Galambos Eszter

A bükkszentkereszti gyógyító kövek igazi zarándokhely

Fotó: BOON

Leiter Júlia rendezvényszervező kérdésünkre elmondta, hogy a augusztus 17-től kezdődő programokkal az volt a céljuk, hogy egyrészt a helyieknek, másrészt a településen vendégéjszakákat töltő turistáknak is változatos programokkal szolgáljanak. 

Bükkszentkereszt kilátója
Fotó: BOON

Bükkszentkereszten nem csak a gyógyító kövek vannak, meg a kilátó, meg a gyógynövények hanem egyfajta élet is és mi a helyi lehetőségeket kihasználva próbálja az embereket idecsábítani.

- tette hozzá Leiter Júlia a program egyik ötletgazdája.

A rendezvénysorozat a Bükki Mesék, a „Valahol a rengetegben” túracsoport, a Bükki Ízek Vendégasztal és a Holló-hát formáció közös szervezése.

Tematikus túra, retro parti és játékudvar 

Augusztus 17-én a "Valahol a rengetegben..." /Tematikus túrák Zsoltival/ Bükki betyárok nyomában, elnevezésű túráján vehetnek részt az érdeklődök, ahol lehet tovább gyűjteni az 5 év 5 túra akció pontjait. Augusztus 18-án a Bükki Ízek Vendégasztalnál retro partira lehet jelentkezni. Az estén fellép a Holló-hát formáció, de lesz tombolasorsolás, társasjátékparti, csapat activity nyereményekért és lemezjátszós zene fokozza a retro hangulatot. A gyerekeket játékudvar várja.

Csillagtúra a hegyekben

Augusztus 19-én este éjszakai piknik lesz a csillagok alatt. A résztvevők piknik boxban viszik magukkal a finomságokat a kilátóhoz, ahol csillagmesék hallgatása közben gyönyörködhetnek az éjszakai égboltban. A szuper hétvége zárásaként, augusztus 20-án ízletes parasztreggeli készül a Bükki Ízek Vendégasztalnál. A programokról bővebben a Bükki Mesék oldalon olvashatnak az érdeklődők.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában