Kilenc nap programja

2024.09.04. 17:34

Egy hét múlva kezdődik a II. Ars Sacra Fesztivál Miskolcon (fotókkal)

Az Éltető Lélek Alapítvány 2024-ben is megszervezi Miskolcon a nagy sikerű rendezvényt szeptember 13. és 22. között. A kilenc nap alatt összesen negyvenöt program várja az érdeklődőket számos kulturális és tudományos eseménnyel, tudtuk meg a szerdai sajtótájékoztatón.

Galambos Eszter

Várhelyi Krisztina, a fesztivál főszervezője, az Éltető Lélek Alapítvány nevében köszöntötte a sajtótájékoztatón megjelenteket.

Fotó: Galambos Eszter

A II. Ars Sacra fesztivál központi gondolata a keresztény szellemiség és a béke közvetítése. Ehhez kapcsolódik az eseménysorozat bibliai mottója: Az igazság békét teremt (Izaiás 32.17). Valamennyi program a béke és igazság üzenetét közvetíti, az ökumené és a keresztény lelkület megjelenítésével. A rendezvénysorozatot tizennyolc civil szervezet, elismert miskolci művészek és magánszemélyek, egyházi felekezetek, különféle intézmények, iskolák, Miskolc önkormányzata együttműködésével és összefogásával valósítják meg.

Ma, amikor a világ ilyen értékválságban küzd, még nagyobb szükség van arra, hogy béke legyen. Hiszem és vallom,és ezért álltam a program mellé, mert az Ars Sacra fesztivál nem csak fesztivál, hanem egy misszió

 – fogalmazott köszöntő szavaiban Veres Pál, Miskolc polgármestere. Hozzáfűzte: Ez a fesztivál misszió a békességért, misszió egymás megértéséért, az emberekért és ezen keresztül értünk, önmagunkért is.”

Ki kell állni a béke mellett

Dr. Várhelyi Krisztina, a II. Ars Sacra Fesztivál főszervezője, az Éltető Lélek Alapítvány nevében köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, hogy a tavalyihoz hasonlóan ötven program és közel ötszáz szereplő várja az érdeklődőket. A főszervező ezt óriási jelentőségű dolognak tartja, hangsúlyozta, ezek a művészek és tehetségek ajándékként nyújtják át előadásaikat a miskolci közönségnek, hiszen ezen a rendezvénysorozaton minden program ingyenes.

Országosan egyedülálló, ami Miskolcon megvalósul, amelynek egyik üzenete, hogy mindannyiunknak ki kell állni a béke mellett. Hangot kell adni annak, hogy ne szóljanak a fegyverek, az emberek békében tudjanak egymás mellett élni, ne legyen megosztottság

 -tette hozzá. 

A továbbiakban Flach Antal csembalóművész, zenetörténész és Máger Ágnes festőművész hívta fel a figyelmet a különböző művészeti ágakat érintő rendezvényekre, a program részletesen az Éltető Lélek Alapítvány facebook oldalán és a fesztivál honlapján is megkereshetők.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában