Jegesmedvék

2019.10.24. 17:30

Kétvállra fektették a mumust

Hazai meccset vívott kedden a szlovák ligában a DVTK Jegesmedvék csapata.

Molnár István

Az egyik bull a sok közül

Fotó: Kozma István

Az eredményeket tekintve egyik csapat sem várta éppen a legjobb formában a hazai, Miskolcon megrendezett ,,magyar rangadót„, az viszont biztos volt, hogy a DVTK szeretne visszavágni a MAC Újbudának a korábbi, fővárosi 5-3-as vereségért. A népkertiek keretéből hiányzott Dudas, illetve Tousignant, és a kapuba is újra Adorján állt, nem Rajna.

Súlyos sérülés, büntetés

Bemelegítésként azonnal helyzetek adódtak itt is, ott is, aztán a 7. perc végén – amikor létszámban egyel kevesebben voltak a látogatók –, Galanisz ütése nyomán a pakk átcsorgott a gólvonalon (1-0). Jó kis csata bontakozott ki, már ekkor, mindkét fél jelentkezett érdemleges megmozdulásokkal. Ross löketénél kellett letérdelnie a MAC kapusának, mígnem a 13. percben Strech nagyon egyedül maradt a miskolciak kapuja előtt, és be is kotorta a játékszert Adorján mögé (1-1). A 15. percben véres jelenet játszódott le: Nagy K. és Miskolczi találkozott, utóbbi ütője éppen a fővárosi hokis orrát találta telibe, aki nem tudta védeni magát az ütközés során, be is fejeződött számára a mérkőzés. A jeget is takarítania kellett a személyzetnek, Miskolczi végleges kiállítást kapott, 5+20 percet, ebből az ötöt Beach ülte le. Ez nagy sansz volt a MAC-nak, de ahogyan jött az előny, úgy úsztak el a percek, mert Sofron is fegyelmezetlen volt. Mindez alig, hogy lepergett, Terbócs is mehetett egy picit pihenni, a 4 a 4 elleni harc azonban élvezetes volt, sok mozgással. Beach visszaérkezett, kevéske ideje maradt még a Jegesmedvéknek, de az már semmire sem volt elég.

Kiváló második

A kiesett emberek miatt mindkét szakvezetőnek módosítani kellett a felálláson, egyből fel is tűnt Ritó, aki szép kísérlettel jelentkezett, de Bálizs zárta a szöget. Mindkét csapat veszélyesen hokizott, aztán a 26. percben, Részegh keresztpassza után Ritó laposan a MAC hálóőre mellett, alatt a bal alsó sarokba lőtt, ami idénybeli első találatát jelentette (2-1). D. Rodman sem járt messze a harmadik miskolci találattól, majd Sofron ment ki másodszor a meccsen pihenni. A két percből 31 mp volt vissza, amikor Ross érkezett Terbócs elé, kiállítást érően, aztán Harrisont Carlisre fautolta, neki is kijárt egy kis pihenés. Harrison keménykedett 33:08-nál, jött megint a büntetés, de ebben a hátrányban (is) elég stabilak voltak a Jegesmedvék.

 

A 37. percben Láda a saját kapuja környékén nyújtotta meg a korongot, elég sebesen, az Vas ütőjén landolt, majd Bálizs mögött, a jobb felső sarokban (3-1). A 38. perc végén Ross messziről, a szélről vágott nagy gólt, Bálizs nem láthatta a játékszert (4-1). Ebben a menetben remek teljesítményt nyújtottak a házigazdák, az ,,ütések” után megváltásként hatott a MAC-ra a dudaszó.

Magosi sántikált

A harmadik harmadra nem maradt más választása a vendégeknek, mint a kockáztatás a pontmentés, pontszerzés érdekében. Budapesten, a szezon elején fordított volt a szituáció, akkor az Újbuda állt jobban (4-0), amely most igen halványan teljesített. Magas bot miatt Strech ment ki ,,lehülni„ egy kicsit, megúsztak a vendégek két népkerti lehetőséget. A meccs végleges eldöntése volt a tét, az, hogy ment az idő, a DVTK-nak kedvezett. Nem nagyon volt mibe kapaszkodniuk a fővárosiaknak, a házigazda uralta a meccset, magabiztos, fegyelmezett játékot nyújtva. Az 53. percben Vas tüzelt közelről, de Bálizs a helyén volt. Közben Magosi sántikált az öltözőbe, a lábát fájlalva, felesleges lett volna kockáztatni a további játékát. Nem is volt rá szükség, a Jegesmedvék jó koronggal gyűjtötték be a három pontot a ,,mumus” ellen, amely a közelmúltban megrendezett egymás elleni csaták döntő többségét megnyerte. Ezúttal azonban erre nem volt esélye.


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – MAC Újbuda 4-1 (1-1, 3-0, 0-0)

Miskolc, 1410 néző. V.: Kalina, Korba (Bogdan, Ordzovensky).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Ross 1 (1), Vojtkó (1), Beach (1), Vas 1, Részegh (1) – Láda (1), Vandane, Rodman (1), Harrison, Beauvillier – Szirányi, Kiss D., Miskolczi, Galanisz 1 (1) , Magosi – Gőz, Lövei, Ritó 1, Farkas, Kiss P. Vezetőedző: Marcel Rodman.

MAC Újbuda: Bálizs – Garát, Carlisle, Klempa (1), Strech 1 Sofron (1) – McNally, Macaulay, Orbán, Langkow, Bodó – Pozsgai, Fejes, Kreisz, Pitt, Terbócs – Bugár, Schlekmann, Pápa, Nagy, Szigeti. Vezetőedző: Majoross Gergely.

Kiállítások: 6 perc + végleges fegyelmi (Miskolczi), ill. 12 perc

Marcel Rodman: – Úgy gondolom, hogy jól kezdtük a meccset, agresszívak akartunk lenni, ami sikerült is. Az első 10 percben jók voltunk, amíg meg nem szereztük a vezetést. Ezután úgy tűnt, mintha megelégedtünk volna azzal, ahogy a játék folyik és az ellenfél átvette az irányítást. A második harmadban visszaküzdöttük magunkat és amint ismét betaláltunk, könnyebb dolgunk lett. Magabiztosabbak lettünk és jobban kiviteleztük a játék apró elemeit. Nem követtünk el nagy hibákat, nem esett le a tempónk egészen a meccs végéig.

Majoross Gergely: – Azért vagyok mérges, mert tudtuk, hogy mire számíthatunk, hogy mi miatt kerülhetünk bajba, ezekre felhívtuk a figyelmet, és mégis rendre hibáztunk ezekben a helyzetekben. Az első harmadban ezt még megúsztuk egy iksszel, de a másodikban továbbra is elkövettük ugyanazokat a hibákat, és akkor el is dőlt a mérkőzés. Az biztos, hogy az összpontosításunk és az élességünk nem az igazi. Lassan reagálunk, lassan döntünk, és közben sokszor rosszul is. Ez most arra elég, amit az elmúlt meccseken láttunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában