Sakk

2022.08.09. 21:00

A Medical lett a diósgyőri sakkozók új fellegvára

A sakkozók egykor a diósgyőri stadionban játszottak, most a stadionnal szemben tologatnak.

Kolodzey Tamás

A DVTK Medicalban több sportág képviselői is otthonra találtak.

Fotó: Kolodzey Tamás

Több mint egy évtizeddel ezelőtt a diósgyőri stadionban vert gyökeret a hajdani világbajnoki döntős nevét viselő Lékó Péter-sakk­iskola, melynek növendékeit az első emeleti tárgyalóban tanították a játék alapjaira. Aztán a komplexumot átépítették, és a hatvannégy kockások is kiszorultak az arénából.

Visszatértek

Akkor talán még senki nem gondolta, hogy a műfajt űzők egyszer még diadalittasan visszatérhetnek Diósgyőrbe – pedig ez történt. Igaz, nem a stadionba, hanem a DVTK Medicalba. Oda, ahol kialakították a piros-fehérek egészségcentrumát, rehabilitációs bázisát, ráadásul a létesítményben találtak otthonra az egyre jobb eredményeket produkáló birkózók, és a darts képviselőinek is sikerült a házban méltó helyet találniuk.

– A sakkozók fellegvárává nőheti ki magát a második emeleti közösségi helyiség – mondta Galkó Tibor, a megyei szövetség főtitkára, aki a napokban az Avas-DVTK Opent vezette az épületben. – A termet bárki könnyűszerrel elérheti a tömegközlekedési eszközökkel, itt vannak a megállók, de az autóval érkezők részére parkolók is rendelkezésre állnak. A tágas helyiség hűthető, így játék közben senkit nem üt ki az elviselhetetlen hőség. A diósgyőriek három csapata is a multifunkcionális építményben vívja bajnoki mérkőzéseit, és remélem, hogy egyszer újra élvonalbeli sakkcsatákon szerepelnek majd a nagy múltú piros-fehérek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában