NB I.-es bajnokság 4. fordulója

2022.08.22. 07:57

Egyből négyet csinálhatnak

Hétfő este hazai környezetben szerepel a dél-borsodiak élvonalbeli futballcsapata.

KT

Az NB I.-es bajnokság 4. fordulója keretében 20 órakor kezdik a Mezőkövesd Zsóry FC – Debreceni VSC keleti rangadót. Az összecsapás érdekessége, hogy a vendégek veretlenek és nyeretlenek is egyben, hiszen mindhárom meccsük döntetlenre végződött, velük szemben a hazaiak csak egy ponttal rendelkeznek, egy ikszük mellett ugyanis kétszer kikaptak – amennyiben nyernek, akkor viszont megelőzik a hajdúságiakat. 

Ami a két alakulat bajnoki mérkőzéseinek mérlegét illeti, az otthoniak eddig tizenhétszer játszottak a piros-fehérekkel. Párharcuk állása halvány mezőkövesdi fölényt mutat: az MZSFC hétszer diadalmaskodott, és négy döntetlen mellett hatszor maradt alul. A felek a 2021/22-es idényben háromszor találkoztak: tavaly októberben Drazic hajrában szerzett góljával saját környezetben 1–0-ra győztek a sárga-kékek, akik februárban 4–1-es sikert arattak Debrecenben, majd májusban a Loki 1–0-s eredménnyel vitte el a három pontot a borsodi kisvárosból. 

Csak a győzelem 

– Sajnos eddig alulteljesítettünk, nem erre számítottunk – kezdte Supka Attila, a mezőkövesdiek vezetőedzője, majd így folytatta: – A felkészülés utolsó napjaiban azt gondoltuk, hogy sínen leszünk, az Ausztriában látottak alapján fizikálisan rendben voltunk, és a csapategységre sem lehetett panaszunk. Agresszívak voltunk, és a játékunk is jól nézett ki. Ezekből azonban nagyon keveset láttunk viszont az első három mérkőzésen. A Kecskemét elleni vereséget követően átbeszéltük a problémákat: megjegyeztük, hogy sokkal több van a csapatban, ezt pedig a győzelemmel akarjuk bebizonyítani. A DVSC egyébként átalakulófélben van: figyelnünk kell arra, hogy agresszív együttessel találkozunk, játékosaik keményen játszanak, belemennek a párharcokba, nekünk azonban meg kell mutatnunk igazi énünket. Nagyon fontos lesz, hogy az adódó lehetőségeinkkel jól sáfárkodjunk, ugyanis adott esetben kevés helyzetből is meg lehet nyerni egy mérkőzést. Úgy gondolom, hogy ha ez sikerül nekünk, akkor lendületet vehetünk az előttünk álló mérkőzésekre. 

A kövesdiek keretének tagjai közül Qaka Achilles-ín-gyulladása, Vadnai pedig kulcscsonttörése miatt nem szerepelhet, míg a Kisvárdán kiállított Schmiedl kétmeccses eltiltása erre a kilencven percre még érvényes. Az összeállítás egyik titka az, hogy Supka Attila Piscitellit vagy Tordait állítja-e a háló elé. Mindkét portásnak akadtak bravúrjai és gyenge pillanatai is, a kérdés az, melyikük kap bizalmat.

A várható kezdő

A Mezőkövesd várható kezdőcsapata: Tordai (Piscitelli) – Kállai K., Pillár, Karnitski, Bobál, Vajda S. – Cseke, Cseri, Nagy G. (Besirovic) – Molnár G. (Drazic), Jurina. 

(A borítóképen: Sok múlhat Jurina (fehérben) gólképességén | Fotó: Gál Péter)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában