DVTK röplabda

2023.07.11. 14:00

Izlandról nem sokan, de most igen

Már azt korábban holnapunk is előre vetítette, hogy vélhetően nem marad a DVTK élvonalba fel-, visszajutott női röplabda csapatánál a szerb Milica Tosic, illetve a a szlovák Alexandra Vajdová sem – ezt nemrég a Diósgyőr hivatalosan is megerősítette.

A piros-fehérek vezetőedzője, Németh Szabolcs, a május végi interjújában többek között azt mondta: ,,Picivel mélyebb lesz a keretünk, mint az NB I-ben volt, a fiatalokkal együtt 14 játékossal szeretnék, szeretnénk dolgozni... Egy új, honi röplabdázónk lesz, aki tulajdonképpen visszatér: a Szent Benedek RA második, NB I Ligás gárdájától a júniusban 18. életévét betöltő Egri Boglárka, aki két éve ment el a klubtól... Öt külföldi játékossal tervezünk..."

Ebből egyelőre annyi látott hivatalosan napvilágot, hogy szerződést hosszabbított Egri Klaudia, és Kiss Emese, valamint bejelentették egy izlandi feladó, a 22 éves Matthildur Einarsdóttir szerződtetését, aki az előző szezont a dán Bröndby VK csapatánál töltötte. A szigetországból nem sűrűn érkezik sportoló Miskolcra, legutóbb a női kosárlabda csapatnál volt izlandi játékos, Helena Sverrisdóttir személyében (2013/2014, Work Force-DVTK).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában