Helyi sport

2023.08.28. 15:30

Csapatépítőre mennek, hogy szokják egymást

Túl van első nyári felkészülési mérkőzésén a Diósgyőri VTK extraligás női röplabda csapata. A piros-fehérek a szintén élvonalbeli MÁV Előre együtteséhez látogattak, ahol a – nagy terhelést maguk mögött tudó – diósgyőrieket a két csapat megállapodása alapján lejátszott négy szettben (21, 20, 23, 14) felülmúlták a hazaiak a Videoton Oktatási Központban megrendezett összecsapáson. A vendégeknél az Einarsdóttir, Hegyi, Kiss, Jovanovic, Egri K., Orlic hatosfogat kezdett, míg a cserepadon Kundrák, Nagy (liberók), Bátori, Kalmár, Hollósi, és Egri B. ült.
,,A szerb szélső ütőnk, Marija Skoric megcsinálta a bemelegítést, de nem érezte magát százszázalékosnak, így végül eltekintettünk a játékától – mondta lapunknak Németh Szabolcs, vezetőedző. – A felkészülés ezen szakaszában nem az eredmény a lényeg, és nincs értelme annak, hogy feleslegesen kockáztassunk. Ez a hét a nyári, tíz hétből álló felkészülésünk ötödik hete, vagyis folytatjuk a fizikális részét a munkának. Szeptember 2.-a, szombat pihenőnap lesz a lányoknak, majd 3-án, vasárnap tartunk egy több programból álló csapatépítő tréninget, vidéken, a helyszínt nem szeretném elárulni. A lényeg az, hogy a csapat legyen egyben, közösen, szokják egymást a játékosok."

A folytatásról

A jövő héten, szeptember 4-én tehát majd a hatodik ,,munkás" hetük lesz Kundrákéknak, amikor még szintén a fizikai dolgok lesznek előtérben. Délelőttönként, ugyanis délutánonként a csapatszerkezetek közti együttműködést fogja csiszolni a diósgyőri csapat, egészen csütörtökig, szeptember 7-ig. A piros-fehér alakulat szeptember 8-9-én, pénteken, szombaton Szlovákiában, Eperjesen vesz részt egy felkészülési tornán, az ellenfelek a VK Presov, a Hit UCM Trnava, valamint a Szlovák U21-es válogatott lesznek. Szeptember 13.-án, szerdán Fatum-Nyíregyháza – DVTK találkozót rendeznek a Nyírségben, míg szeptember 23.-án, szombaton a Békéscsabai RSE alakulata érkezik vendégségbe. Szeptember 26.-án, kedden az Újpesti TE lesz a piros-fehérek ellenfele, idegenben, majd a fővárosi lila-fehérek szeptember 30-án, szombaton ,,visszajönnek" Miskolcra. A női Extraliga 2023/2024-es évadának első meccsét október 15.-én, szombaton 19 órától vívja meg a DVTK, az Arénában a Szent Benedek RA lesz az ellenfelük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában