Helyi sport

2023.10.29. 20:06

A DVTK fővárosi sikerrel melegített az FTC elleni rangadóra

A diósgyőriek jégkorongcsapata értékes győzelmet aratott vasárnap este.

Páterka (balról a második) szerezte a meccs első gólját

Fotó: Ádám János

Háromesélyes meccsre volt kilátás a jégkorong Erste Liga 11. fordulójának fővárosi meccse előtt, a Budapest Jégkorong Akadémia HC – DVTK Jegesmedvék összecsapást megelőzően. Nem csak azért, mert a két együttesnek ebben az évadban lejátszott eddigi egyetlen mérkőzésén a rendes játékidőben döntetlenre végeztek a felek (a miskolci ütközet hosszabbításában a budapesti gárda csikarta ki a győzelmet, nyert 3-2-re), hanem azért is, mert BJAHC pénteken elvette az eddigi listavezető, az Újpesti TE veretlenségét, a diósgyőri gárda pedig az elmúlt két hétben a hat tétmeccse közül ötöt megnyert (ebből kettőt a Magyar Kupában, alsóbb osztályú ellenféllel szemben).

Az első harmad a várakozásoknak megfelelően nagy csatát hozott, és érdekesség, hogy kiállítás mentes volt. A csapatok, a játékosok vigyáztak, hogy ne adjanak a másiknak emberfórt, és ezt sikerrel tették. Viszont a gólok tekintetében nem volt nullás a meccs, illetve hazai részről igen, az első játékrészben, ugyanis a 10. percben Páterka a Jegesmedvéknek szerzett vezetést.

Kivédekezték

A második felvonásban előbb a DVTK, majd BJAHC játszhatott egy-egy kiállítás után 5 a 4 ellen a mezőnyben, de fórok mindkét oldalon kimaradtak. Aztán a harmadik ilyen lehetőséget a meccsen, amely a pályaválasztó előtt adódott, már kihasználták, miután a 30. perctől Őri a büntetőpadot koptatta, egy percen belül egalizált a budapesti csapat, Galoha volt eredményes. Ment a hazai gárda az újabb találatért, de a harmad utolsó minutájában, a vendégek, egészen pontosan Kuleshov talált a kapuba.

1-2-es állásról indult a harmadik játékrész, de nem sokáig állt ez az eredményjelzőn, mert Razumniak 68 másodperc elteltével háromra húzta fel az övéit. A folytatásban egy hazai emberfór maradt kihasználatlanul, majd az 55. percben Tsulyhin révén szépített a házigazda. Izgalmasan alakult a hajrá, 158 másodperccel a rendes játékidő vége előtt időt kért a BJAHC, és kapusuk nélkül tértek vissza a jégre, hat mezőnyjátékossal próbálták benyomni az egyenlítő találatot. Egy perc egy másodperc volt hátra, amikor Vojtkót bottal lökésért kiállították, ekkor a DVTK vette ki a pauzát. A betonvédekezést jól ellátó Jegesmedvék kihúzták a kritikus időszakot, és megnyerték az éles meccset.

A piros-fehérek ezzel megerősítették a pozíciójukat a tabella 3. helyén, és innen várják a jövő hét pénteki, az FTC-Telekom elleni, idegenbeli rangadót.

Budapest Jégkorong Akadémia HC – DVTK Jegesmedvék 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)

Budapest, 400 néző. V.: Nagy A., Soós D. (Vincze D., Kis-Király).
Budapest Jégkorong Akadémia HC: Farkas R. (Straubinger) – Vorobev, Teslenko, Keresztes, Viikila, Tsulyhin 1 – Pozsgai, Szabó B., Mozer (1), Galoha 1 (1), Karppinen – Tóth G. (1), Dóczi, Sági (1), Nagy K., Molnár B. – Varga K., Ravasz, Ritter, Tóth, Weidemann. Vezetőedző: Kangyal Balázs. 
DVTK Jegesmedvék: Voris (Gratzl) – Szirányi, Szathmáry, Kuleshov 1, Páterka 1 (1), Berdnikov (2) – Szalay B. (1), Hill, Esteves (1), Lövei, Razumniak 1 – Shkrabau (1), Vojtkó, Makai, Miskolczi, Mattyasovszky – Fazakas, Őri, Csiki, Farkas M., Pecsét. Vezetőedző: Steve Kasper.
Kiállítások: 2 perc, ill. 8 perc.

DVTK Jegesmedvék hírek a boon.hu oldalán itt!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában