Labdarúgás

2024.01.02. 18:57

Ahogy Kuznyecovnál, Kuttornál is huszonöt bevetett volt

Ahogy a DVTK-nál, a Kövesdnél is negyedszáz labdarúgó jutott szóhoz az ősszel.

Piscitelli kapus egyetlen percet sem hiányzott az őszön a Mezőkövesd Zsóry FC csapatából

Fotó: NSO/Kovács Péter

A Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata a 2023/24-es évad első részében, az őszi idényben, az NB I-ben, 17 fordulót követően a 10., még éppen bennmaradást jelentő helyen áll. A sárga-kékek 15 pontot gyűjtöttek eddig, és csak jobb gólkülönbségükkel előzik meg a 11., kiesésre álló Zalaegerszegi TE FC-t, viszont 6 pontra vannak a 9. pozícióban telelő Újpest FC-től. 
A dél-borsodi együttes az ősszel 7 bajnokin szerzett pontot, 4 győzelem mellett, 3 döntetlenjük van, 10 alkalommal pedig vesztesen hagyták el a játékteret.
Az MZSFC már a bajnoki rajton beragadt, és kieső helyekről nagyon sokáig nem tudott elmozdulni, az első győzelmükre a 7. fordulóig kellett várni, ám a Kecskeméti TE otthonában elért 2-0-s siker sem hozott nagy fordulatot. A 9. fordulóig mindössze 4 pontot szerzett a csapat, de az októberi bajnoki szünet jót tett a kövesdi gárdának, ebben a két hétben a jelek szerint Kuttor Attila vezetőedző – akivel szemben mindvégig megmaradt a bizalom a klubvezetés részéről – megtalálta a megfelelő hadrendet, ehhez a játékosokat, és más pályára álltak. Az ezt követő fordulókban már nem csak játékban, de eredményességben is jelezték a kövesdiek, hogy az élvonalbeli tagságuk meghosszabbítását nagyon is komolyan gondolják. A 14. fordulóban, az Újpest FC ellen, hazai környezetben elért 4-0-s sikerükkel mozdultak el először a kieső helyről a dél-borsodiak, és bár egyszer még vonal alá kerültek, az év utolsó játéknapján, a Puskás AFC otthonában elért 0-0-s döntetlennek köszönhetően, bennmaradó helyről várják a tavaszt.

 

Kapusok

Az MZSFC 17 bajnokijára összesen 29 labdarúgót nevezett, közülük négyen azonban nem léptek pályára. Utóbbiak közül ketten kapusok, a rutinos Kovácsik Ádám és a saját nevelésű fiatal, Juhász István nem jutott szóhoz, az egyetlen olyan kövesdi játékos, az olasz Ricardo Piscitelli mellett, aki egy percet sem hiányzott a pályáról. 

 

Nullások, máshol boldogulók

A két kapuson kívül két mezőnyembernek van nulla perce, az egyikük Aliaksandr Karnitski, aminek az a magyarázata, hogy a 34 éves fehérorosz középpályás sérüléssel bajlódott, a másikuk pedig 17 éves romániai Losontin Gergő, akit októberben igazolták át a CFR 1907 Cluj együttesének utánpótlásából. Az ősszel az MZSFC-ben pályára lépett 24 mezőnyember közül ketten már nem tagjai a kövesdi keretnek, ugyanis az fehérorosz, orosz Nikolay Prudnikov és Hudák Martin még a nyári átigazolási időszakban másik csapatba igazolt, így elméletileg összesen 22 mezőnyjátékos közül próbálta megtalálnia legjobb 10-et a sárga-kékek szakvezetője. 
 

Elengedhetetlenek

Ami azért sem volt könnyű feladat, mert sok labdarúgó bajlódott sérüléssel, a 20 év alatti játékosok közül Kállai Zalán csak az évad végén, Illés Bálint pedig a bajnokság elején volt bevehető. Ők ketten, illetve a már említett Losontin jövőbeni szerepeltetése, valamint az ukrán, magyar kettős állampolgárságú Artem Nahirnij beállítása hozott 779 fiatal percet a Kövesdnek, annak érdekében, hogy a klub megkaphassa a Magyar Labdarúgó Szövetségtől az ezért járó pénzt. Az MZSFC ezen a téren részarányosan jól teljesített, ugyanis az ősszel 765 fiatal perc kellett ahhoz, hogy az évadra járó teljes összegnek, a 325 millió forintnak a felét bevételezhessék januárban.

 

Az alapok

Az MZSFC együttesében nyolc olyan játékos van, aki mára alapembernek tekinthető, a szerb Stefan Drazic, az észak-macedón, spanyol David Babunski, a szlovák Róbert Pillár, az ukrán, magyar Vajda Sándor, a grúz Ilia Beriashvili, a szenegáli, francia Christian Gomis, Cseke Benjámin és Kállai Kevin, ők mindannyian 900 játékperc fölé jutottak az ősz folyamán. 
Az évad végére játszotta be magát az alapcsapatba Cseri Tamás és Molnár Gábor, velük ellentétes utat járt be két horvát Marko Brtan, és Andrej Lukic, akik az ősz elején kaptak több lehetőséget.


Hetesfogat

A keret további tagjai, különböző okok miatt nem játszottak annyit, mint szerették volna, illetve amennyit reméltem tőlük, így a Szalai József, Ugrai Roland, Nagy Gergő, Kojnok Zsolt, Lehoczky Roland, a Comore-szigetek-i, francia Younn Zahary és a romániai Steliano Filip hetesfogatból még mások is járhatnak úgy, mint utóbbi, akinek elváltak az útjai a Kövesdtől.

 

Az őszi bajnokikra nevezett mezőkövesdi labdarúgók

Kapusok: Piscitelli (17 meccs/1530 perc), Kovácsik (0 m/0 p), Juhász I. (0 m/0 p) 

Nullások, máshol boldogulók: Karnitski (0 m/0 p), Losontin (0 m/0 p), Prudnikov (3 m/122 p), Hudák (3 m/48 p)

Elengedhetetlenek: Artem Nahirnij (8 m/352 p), Illés Bálint (6 m/363 p), Kállai Zalán (2 m/64 p)

Alapok: Drazic (17 m/1528 p), Cseke (16 m/1246 p), Kállai K. (15 m/1317 p), Vajda S. (15 m/1291 p), Beriashvili (15 m/1255 p), Pillár (14 m/1205 p), Babunski (14 m/1014 p), Gomis (13 m/912 p), Cseri (14 m/786 p), Molnár G. (11 m/832 p), Lukic (12 m/873 p), Brtan (10 m/591 p)

Hetesfogat: Filip (9 m/492 p), Szalai (9 m/325 p), Nagy G. (6 m/224 p), Ugrai (6 m/98 p), Lehoczky (4 m/66 p), Zahary (3 m/180 p), Kojnok (3 m/93 p)

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában