Helyi sport

2024.02.21. 07:00

DVTK – Villeneuve: a számok és az esélyek

Összeszedtünk néhány számot a diósgyőri és villeneuve-i csapatok csatája előtt.

Húsz éve 26 ponttal verte a Diósgyőr a francia csapatot

Néhány számadat a szerdán 18.00-kor kezdődő DVTK Hun-ThermVilleneuve d'Ascq Lille Métropole női kosárlabda Euroliga negyeddöntő előtt, amelyből ,,kiolvasható", hogy melyik csapat mellett mi szól.

  • A mostani, a 187. nemzetközi tétmérkőzése lesz a diósgyőri kosárlabdacsapatnak.
  • Háromezernél is több néző lesz a meccsen, vendégszurkoló érkezéséről nem tud a diósgyőri klub.
  • A két csapat eddig egyszer játszott egymás ellen Miskolcon, 2004. február 4-én, a második számú kontinentális sorozatban, az Európa Kupa csoportkör 2. szakaszában, a 6. forduló keretében: DKSK – ESBVA Lille Métropole 88-62 (27-19, 29-10, 21-15, 11-18). A diósgyőri csapat győzelme ellenére csak a csoport 2. helyén végzett, a török Fenerbahce mögött, és ugyanúgy nem jutott a 8 közé, mint a 3. helyen zárt francia együttes, akik ebben az évadban történelmük első nemzetközi kupaidényében vettek részt.
  • A két csapat történelmét tekintve a Diósgyőr négy elsőséget gyűjtött be, mindannyiszor a Magyar Kupában diadalmaskodott, a 2000-ben alapított Villeneuve d'Ascq Lille Métropole 2015-ben a nemzetközi porondon szerzete első első helyét, az Európa Kupát megnyerve, 2017-ben pedig a francia bajnokságban kaparintotta meg az aranyat.
  • A Villeneuve d'Ascq Lille Métropole ebben az évadban egy magyar csapat ellen játszott, két alkalommal, az Euroliga B-csoport alapszakaszában: a Serco UNI Győr ellen, tavaly októberben, Franciaországban, hosszabbítás után, 1 ponttal nyertek (93-92), decemberben, Győrben pedig 28-cal (89-61).
  • Mindkét csapat élén áll hazája bajnokságában, a DVTK Hun-Therm 14 veretlen meccsel vezeti a 10 csapatos NB I-et, a Villeneuve d'Ascq Lille Métropole pedig 13 győzelemmel és 3 vereséggel áll az első helyen, a 12 csapatos mezőnyben.
  • A két csapat közül ebben az évadban Villeneuve d'Ascq Lille Métropole eggyel több tétmeccset játszott, ők már 31 találkozónál tartanak (21 győzelem, 10 vereség), de már csak két fronton harcolnak, ugyanis a Francia Kupában, az első mérkőzésükön, egy hónapja a negyeddöntőben kikaptak, és kiestek, így maradt nekik a bajnokság, és az Euroliga. A DVTK még három fronton érdekelt (EL, bajnokság, MK), és eddigi 30 mérkőzésükből 24-et megnyertek, 6-szor pedig alulmaradtak. 
  • Amelyik csapat a mostani párharcból továbbjut, az először lesz részese az Euroliga négyes döntőjének.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában