Salak

2024.06.22. 15:27

A focimeccsek közben köröznek az oválon Szendrőben - Fotók

A salakon nyomják a pedált és nagyon várják a magyar – skótot.

A Szendrő határában lévő salakpályán

Fotó: Olvasó

Szendrő, péntek, szombat és vasárnap: három nap, három edzésnek számító füstölgés – sommásan ezt írhatjuk a Bódva-völgyi kisvárosban zajló táborról, amelyen tizenhat salakmotoros vesz részt.

Népszerű a szendrői „stadion” 

– Amatőrök vagyunk, de eljött közénk néhány egykori profi is – kezdte Szaniszló Máté agrármérnök-ügyvezető, aki az Agroszan Bt. telephelyén építette meg azt az ovált, amely a térségben és egész Magyarországon egyre népszerűbb. – A régi nagyok közül itt van Stefáni Attila többszörös bajnok és Mészáros László, aki már a hetvenen is túl van, de nem feledkezhetek el az ötvenes Karczagi Lászlóról sem, aki hazai és külföldi sikerekkel egyaránt büszkélkedhet. Remek az idő: az első napon ugyan meg kellett birkóznunk a kánikulával, de szombatra elviselhetően kellemesre szelidült a klíma. 

Szaniszló Máté ezután elmondta, hogy a hétvégét a gyakorlásra szánják, hiszen fel kell készülniük az elkövetkezendő hetek és hónapok salakos versenyeire, ennek jegyében „szakmányban” tréningeznek. 

– Hazánkban alig van már üzemelő speedway pálya, egyre szűkösebbek a lehetőségek, így a mi kis, bármikor igénybe vehető „stadionunk” kora tavasztól késő őszig a salakmotorosok rendelkezésére áll – folytatta a hobbista, majd hozzátette: – A műfaj szerelmesei tudnak rólunk, népszerűek vagyunk a hivatásosok és az amatőrök között, ráadásul a technikai sportok iránt érdeklődők is szívesen veszik felénk az irányt. Amikor pedig tehetjük, vagy éppen pihenünk, akkor futball, nézzük a németországi labdarúgó Európa-bajnokság eseményeit.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában