Öttusa

2024.06.13. 14:12

Bejutott a vb-döntőbe a diósgyőri

Négy női magyar versenyző lesz a szombati, kínai öttusa világbajnokság 18 fős mezőnyében.

Guzi Blanka bejutott az öttusa világbajnokság szombati döntőjébe

Fotó: Magánarchívum

A Kínában zajló öttusa világbajnokság csütörtöki napján a női elődöntőket rendezték. Az A-csoport küzdelmeiben szerepelt a DVTK sportolója, Guzi Blanka, aki bejutott a szombati döntőbe, miután a mostani 18 fős mezőnyben a 3. helyen végzett. Ugyanebből a csoportból a másik magyar, Gulyás Michelle a 6. helyet megszerezve lépett tovább.

A szerdai körvívás eredménye alapján Guzi a vívásban elért 17 győzelemmel a 7-8. helyről kezdte a napot, a 200 méteres úszásban pedig hetedik legjobb eredményt hozta. A négy lövészettel megszakított 5x600 méteres futásnak így hatodikként vágott neki, és ebben a negyedik eredménnyel, a 3. helyen ért célba. Gulyás a vívásának köszönhetően 4-5. helyről ment az uszodába, a medencében a leggyorsabbnak bizonyult, a kombinált számban elért tizedik idejével pedig végül a 6. helyen futott be.

A B-csoportban indult mindkét versenyző továbbjutott, Erdős Rita a 18-as mezőnyben az 1. helyen végzett, Bauer Blanka pedig az 5. helyen zárt, így mind a négy magyar ott lesz a szombati, 18 fős vb döntőben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában