Labdarúgás

2024.06.21. 17:46

DVTK: edzésbe állt az 1 milliárdos játékos, és a volt kapus is

A montenegrói válogatottban bemutatkozott Rakonjac, és a horvát Sentic is a DVTK-val készül.

Marko Rakonjac (jobbra) a Lokomotiv Moszkva mezében

Fotó: AFP

A DVTK NB I-es labdarúgócsapata pénteken bejelentette, hogy két új játékos csatlakozott a kerethez. Mindkettőjük érkezéséről már napokkal ezelőtt beszámolt portálunk, olyannyira, hogy a Borsod Online-on jelent meg először, hogy a klub egyik volt játékosa visszatér.

A 24 éves montenegrói Marko Rakonjac, az előző évadban a szerb Topolya SC-ben szerepelt kölcsönjátékosként. A támadó játékjogát két éve vásárolta meg 2,5 millió Euróért (közel 1 milliárd forint) az orosz Lokomotiv Moszkva csapata a szerb Cukarickitől, és egy fél év után előbb a szerb Crvena zvezdának adták kölcsön, tavaly nyáron pedig a bácskai együttesnek.

A diósgyőriek másik új érkezője a horvát Karlo Sentic. A 23 éves kapus a 2023/24-es évadot a DVTK-ban kezdte a Hajduk Split kölcsönjátékosaként, és ősszel 9 NB I-es meccsen 787 percet védett a piros-fehéreknél, ám a tavaszt már nem Diósgyőrben, hanem a kazah Ordabasy gárdájában kezdte mivel nézetkülönbségbe keveredett a csapat akkori szakvezetőjével, az azóta már távozott Kuznyecov Szergejjel.

Érdekesség, hogy két játékosról nem azt kommunikálta a klub, hogy szerződést kötött velük, és nem is szerepeltetik őket az új szerzemények között, a labdarúgók jogállásáról ezt közölték: ,,pénteken kettővel többen vettek részt Vladimir Radenković edzésein”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában