Labdarúgás

2024.06.13. 17:57

Pénteken lehet edzője a Barcikának

Vincze Richárd kiesett a kalapból, Erős Gábor és Nagy Ádám közül kerülhet ki a befutó.

Erős Gábor is esélyes a KolorCity Kazincbarcika SC kispadjára

Fotó: Dömötör Csaba

Tíz napja írtunk arról, hogy a KolorCity Kazincbarcika SC NB II-es labdarúgócsapatánál – Csábi József váratlan távozása után – új vezetőedzőt keresnek. A boon.hu információi szerint meg is találták, pénteken jelenthetik be a szakvezetőt.

A múlt heti cikkünkben megjelent, három lehetséges edző közül, biztos, hogy Vincze Richárd, a barcikaiak korábbi vezetőedzője, aki a 2023/24-es évad első felében pályaedzőként dolgozott Csábi József mellett, nem tér vissza az észak-borsodi városba. Információink szerint a tavasszal a Diósgyőri VTK U17-es együttesét irányító, néhány hónapja a legmagasabb edzői végezettséget a Pro-licencet megszerzett tréner marad Diósgyőrben, és egy új pozícióban, utánpótlás szakmai vezetőként dolgozhat tovább, Simon Miklós szakmai igazgató mellett. 

A barcikaiak további két jelöltje közül mindkettő NB II-es együttes mellett dolgozott az előző évadban. 

Nagy Ádám, az utolsó, kieső helyen végzett Credobus Mosonmagyaróvári TE edzője volt, a 2024-es év elejétől, de nem sikerült elmozdítania a 18. helyről a csapatot.

Erős Gábor a Budafok MTE mellett tevékenykedett, de onnan a 21. forduló után távozott, azok után, hogy az év első négy bajnokiján, mindössze 1 pontot szerzett csapatával. 

Érdekesség, hogy nem egészen két éve, Erős Gábor a DVTK kispadjára is jelölt volt, az NB II-es együttesnél, Dragan Vukmir távozása előtt, Kuznyecov Szergej beiktatása előtt. Akkor, a barcikai klub partnerklubjának, a diósgyőrieknek a szakmai vezetője, Bajúsz Endre ezt nyilatkozta róla: ,,Gábor ott volt a jelöltek között, a Kisvárda hálás lehet, hogy ilyen edzője van.” 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában