Helyi sport

2024.07.26. 12:00

A tavalyit emelnék magasabbra

Igor Bogdanovic úgy látja, ez előző szezonban a CISE megmutatta, mire képes, és erre rá akarnak tenni még egy lapáttal.

Eltelt a nyári szünet, beindul az NB III 2024-2025-ös küzdelemsorozata (is). A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei csapatok az Észak-keleti csoportba nyertek besorolást, így a Cigánd SE együttese is. A bodrogköziek az előző szezonban a második helyen végeztek ugyanitt, így elég magasra tették azt a bizonyos lecet maguk számára.

Voltak, lesznek hibák

A kispadon, a vezetőedző személyét illetően változás nem történt, továbbra is Igor Bogdanovic irányítja a ,,darazsakat", ugyanakkor a keretben volt jó pár módosítás: heten távoztak, heten érkeztek, ugyanakkor Cigándra igazolt Mező Péter is, viszont őt – az őszi szezonra – kölcsönadták Mándokra. A CISE-nél a névadó szponzor is megváltozott menet közben, július 1-jétől az Evolution Hungary helyét a kisvárdai székhelyű Bacsó Beton ,,foglalta el".
– A harmadik alapozást csináltuk együtt a csapattal, hiszen eltelt egy év azóta, amióta ide jöttem – fogalmazott Igor Bogdanovic. – A felkészülés során nem mindig alakultak úgy az eredmények, ahogyan szerettük volna, a játékunkon viszont látszik, hogy mit akarunk, de persze vannak még dolgok, amiken próbálunk javítani. Az előző bajnokságban újoncként a másodikok lettünk, igazából a tavaly mutatottakat kell, kellene magasabb szintre emelnünk. A labdarúgás olyan játék, hogy voltak, és lesznek is hibák, azonban szeretnénk, ha ez a hibaszázalék majd lejjebb menne, és az új játékosokkal együtt ismét tudnánk ,,futni" egy jó szezont. A fiúk, a régiek, és a most érkezettek is tudják, hogy mik a számomra igazán fontos elemek, úgy hozzáállásban, a taktikában, vagy fizikai téren, ezeket teljes mértékben elfogadták, sőt, próbálnak mindenben jobbak és jobbak lenni.

Védő, védő, kapus

A csapatról, a keret kialakításáról, a ,,vezérelvről" ezeket mondta a DVSC-vel játékosként korábban háromszoros magyar bajnok.
– A legfontosabb az volt, hogy legalább olyan, vagy még jobb kvalitásokkal rendelkező bal bekket igazoljunk, mint amilyen Pap Zsolt volt – sorolta Igor Bogdanovic. – Őt nagyon szerettük, de sajnos úgy döntött, hogy eligazol Tiszafüredre. Sikorszki Bence személyében megtaláltuk azt a játékost, aki hasonló stílusú Zsolthoz. Még kevés ideje van nálunk, de amit előtte hallottunk róla, és amit eddig láttunk, az pozitív. Aztán kerestünk bal lábas belső védőt, Szűcs Dávidot ismertük, ő a tavalyi szezont még Putnokon kezdte, aztán eligazolt Nyírbátorba, és ott, a vármegyei I-ben alapember volt. Az egész alapozást végig csinálta, jó felépítésű játékos és ahogyan mondani szokták, "van esze a focihoz", bízunk abban, hogy ő is segíteni tud bennünket. A kapuban nem volt kérdés, hogy a 2005-ös Popovics visszamegy a kölcsönt követően Kisvárdára, és nemrég elment Perehanec is. Vele kapcsolatban nem voltunk biztosak abban, hogy a meccsteljesítménye olyan lesz, mint amilyennek lennie kellene, jött Somogyi Máté, aki, az edzések alapján, úgy tűnik, jó választás, de még neki is kell egy kis idő.

Harminc után kiderül

A trénerrel való beszélgetés során szóba került a vele szembeni bizalom a cigándi klub oldaláról, hogy szerződést hosszabbítottak vele.
– Nagyon fontos egy edzőnek, hogy nyugodtan tudjon dolgozni, nekem ez, és a ,,szabad kéz" megadatik Cigándon – hangsúlyozta. – Azt csinálok, amit szeretnék, és akkor, amikor szeretném, nyomás nélkül, a vezetők teljes bizalma mellett. Őszintén megvallva, vártam a folytatást, köszönöm, hogy rám szavaztak, hogy nem gondolkodtak váltani. Az egészet két perc alatt megbeszéltük, nem dumálni szeretek, hanem dolgozni.
Az előre lépés, a bajnoki cím fírtatásakor az alábbiakat jegyezte meg a szakvezető.
– Mindenki azt szeretné, hogy  jobbak legyünk, mint tavaly, hogy a lehető legjobban szerepeljünk. Azt aláírnánk előre, hogy 24/25-ben is másodikok leszünk, de sportolók vagyunk, motivációval, ambícióval, mindenki álmodhat bármiről. A tavalyi évadban megmutatta a csapat, mire képes, rá akarunk tenni egy lapáttal, jövő májusban, 30 mérkőzés után meglátjuk, mi valósult meg – zárta nyilatkozatát Igor Bogdanovic. MI

A Cigánd SE keretéről
Távozott (7 fő): Ilja Popovics (Kisvárda MG), Pap Zsolt (Tiszafüred), Erdei András (Kelen SC), Hunyadi Bence (Nyírbátor), Tóth Ádám (Nyírbátor), Poór László (Kemecse), Zden Perehanec (?).
Maradt (15 fő): Kardos Kevin, Tóth Márk, Tóth Gábor, Silling Máté, Vass Ottó, Juhász Martin, Misák Sándor, Kelemen Gergő, Motkó Benjámin, Girdán Levente, Kőrizs Ákos, Juhász Dominik, Gégény Zénó, Nikita Honchar, Horváth Zoltán.
Érkezett (7+1 fő): Szűcs Dávid (Nyírbátori LSE, védő, 20 éves), Márton Ákos (Várda LA, kapus, 18 éves), Jace Orvos (FC Olimpia Satu Mare, védő, 22 éves), Nemanja Nikic (Karcag, középpályás, 27 éves), Veres Zoltán (Balmazújváros, támadó, 18 éves), Sikorszki Bence (Kisvárda tartalék, védő, 22 éves), Somogyi Máté (Mohácsi TE, kapus, 25 éves), Mező Péter (Füzesgyarmat, kölcsönbe Mándok, középpályás, 21 éves).

A Cigánd SE felkészülési mérkőzései
Június 22. (szombat), 11.00: Nyíregyháza Spartacus FC –Bacsó Beton-Cigánd SE 5–1 (2–0)
Június 29. (szombat), 18.00: Debreceni VSC – Bacsó Beton-Cigánd SE 6–3 (4–0)
Július 6. (szombat), 11.00: Putnok FC – Bacsó Beton-Cigánd SE 3–0 (3–0)
Július 12. (péntek), 17.00: Bacsó Beton-Cigánd SE – Nyíregyháza Spartacus FC tartalék 1–0 (1–0)
Július 13. (szombat), 17.00: Bacsó Beton-Cigánd SE – CSM Olimpia Satu Mare (romániai) 1–2 (1–1)
Július 17. (szerda), 18.00: Bacsó Beton-Cigánd SE – Mándok VSE 5–0 (2–0)
Július 20. (szombat), 10.00: Nyíregyháza Spartacus FC tartalék – Bacsó Beton-Cigánd SE 2–2 (1–1)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában