Labdarúgás

2024.07.11. 18:59

DVTK: 10 légióssal a kezdőben, vereség

Mindössze 12 játékos jutott szóhoz a DVTK labdarúgócsapatának csütörtöki felkészülési mérkőzésén.

Ferencsik Bálint (a labdával) volt az egyetlen magyar a DVTK csütörtöki kezdőcsapatában

Fotó: DVTK

Ausztriai edzőtáborozásának második felkészülési mérkőzését játszotta csütörtökön este a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata. A piros-fehérek a romániai másodosztályú FC Csíkszereda ellen léptek pályára. A diósgyőriek keretéből három játékos nem volt bevehető egészségügyi okok miatt, Acolatse, Fekete V. és Jurek. 

Érdekesség, hogy a DVTK kezdőcsapatában ezúttal 10 (!) légiós kapott helyet, magyarként egyedül a saját nevelésű Ferencsik Bálint futott ki az első sípszóra. Ezen kívül csereként még egy DVTK nevelés lépett pályára, Bárdos, ugyanis a többi kispadra került játékos, Danilovic, Derényi, Odyntsov, Gera, Szatmári, Lund, Holdampf, Komlósi, Rharsalla, Bényei, Rakonjac és Huszár nem jutott szóhoz. 

A csütörtöki meccset a több egykori DVTK-s (Hegedűs János, Makrai Gábor) és Mezőkövesd Zsóry FC-s (Babati Benjámin, Torvund Alexander) játékossal felálló erdélyi csapat nyerte az 1. percben született góllal.

A DVTK a táborzáró meccsét pénteken 17 órától a német másodosztályban szereplő Fortuna Düsseldorf ellen vívja.

Diósgyőri VTK – FK Csíkszereda (romániai) 0-1 (0-1)
Mauer bei Amstetten, 50 néző. V.: Weiss (Steingruber, Bölling).
Diósgyőri VTK: Sentic – Ferencsik B., Drezgic, Chorbadzhyski, Sanicanin – Klimovich, Vallejo (Bárdos, 69.), Feuillassier – Kampetsis, Edomwonyi, Pozeg Vancas. Vezetőedző: Vladimir Radenkovic. 
FK Csíkszereda 1. félidő: Karácsony – Hegedűs, Kelemen D., Ralmes, Bloj – Bakos, Pintér, Kárándi – Babati, Dolny, Torvund. FK Csíkszereda 2. félidő: Albert H. – Kovács M., Csürös, Vita, Nagy J. – Gheralia, Szilágyi, Gál-Andrezly – Balogh Sz., Ronai, Makrai. Vezetőedző: Ilyés Róbert. 
Gólszerző: Dolny (1.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában