Labdarúgás

2024.07.02. 11:17

DVTK: egy csapatra való menő

A távozók egyelőre jóval többen vannak, mint a szerződtetett érkezők.

Stephen, a DVTK védője, az előző évad egyetlen gólját tavaly augusztus 18-án, Zalaegerszegen szerezte

Fotó: Szabó Miklós

A DVTK NB I-es labdarúgócsapata hétfőn Ausztriába utazott, hogy ott készüljön a hónap végén kezdődő bajnoki idényre.

Más csapatoknál

A piros-fehérek kerete jelentős változásokon megy keresztül, a tavalyi keretből egy csapatra való játékos szinte biztos, hogy távozik. Kölcsönjátéka után máshol folytatja Szabó L. és a brazil Pernambuco. Néhány játékos, a több játéklehetőség reményében váltott, Csirmaz szerződése lejárta után másik csapatot keresett magának, mert a DVTK-nál nem számoltak vele, Bokros kölcsönbe, az FC Kosicéhez került, Bánhegyi, szintén kölcsönbe, a KolorCity Kazincbarcika SC-hez, a cseh Ondrej Baco szerződést bontott, hogy máshol folytathassa pályafutását, Tóth B.-t pedig a Nyíregyháza SFC vásárolta ki élő szerződéséből (120 ezer Euróért, kb. 48 millió Forintért). A tavasszal még az NB I-es kerethez sorolt Szamosi és Demeter M. sem a DVTK-val készül már, hanem a KolorCity Kazincbarcika SC-vel, és a két klub közötti kooperációs szerződés keretében elsősorban az NB II-es csapatnál lehet jövőjük, csakúgy, mint a diósgyőriek eddigi egyetlen nyári igazolásának, a Herbáknak. 
A DVTK hétfőn azt is közzé tette, hogy Stephen is távozhat, az ő játékjogát értékesítenék. A 23 éves nigériai védő tavaly nyáron próbajáték után győzte meg a szakmai vezetést az alkalmasságáról, és bal oldali védőként percrekorder lett a piros-fehéreknél. Mindössze két bajnokiról hiányzott a 2023/24-es évadban, és 31 NB I-es meccsen 2639 percet volt a pályán, és nem mellékesen 1 gólt is szerzett és 6 gólpasszt adott. Az alapembernek a jövő nyárig van élő szerződése a Diósgyőrrel, és a transfermarkt.com oldal szerint 400 ezer Euró a piaci értéke (kb. 160 millió Forint). Stephen esetleges távozásával a hiányposztnak számító bal oldali védőt kellene szerződtetnie a Diósgyőrnek, már csak azért is, mert az ezen a poszton eddig alternatívát jelentett Bokros másik csapatnál folytatja.
Farkas D.-t nem akarja megtartani a DVTK, a 31 éves jobb oldali védőnek ugyan még egy évig élő szerződése van a klubbal, de azzal, hogy nem vitték el az ausztriai edzőtáborba, világosság tették számára, hogy jobb ha másik csapatot keres magának.

Maradók, újak

A DVTK-nak májusban 29 fős kerete volt, közülük 17-en utaztak el a külföldi edzőtáborba, egy labdarúgó, a román Popadiuc azért nem, mert sérült, és csak hónapok múlva térhet vissza a pályára. A diósgyőri klub utánpótlásából négy fiatal tartott az első csapat keretével az osztrákokhoz, Fekete V., Ferencsik B. – akik már bemutatkoztak az első csapatban, bajnoki meccsen –, valamint 18 éves védő, Komlósi Bence, és a 17 esztendős, kapus, Derényi Nándor.
A más klubtól érkezők hárman vannak, és bár a montenegrói Rakonjac, a horvát Sentic és a marokkói, spanyol Rharsalla is szerepelt már edzőmeccsen a DVTK-ban, még egyikük szerződtetését sem jelentette be a klub.
Azt viszont igen, hogy három olyan játékosuk, akik az előző évadban kölcsönben más csapatokban szerepeltek, úgy mint Kispál Tamás (Eger SE, NB III), Tóth Borisz (BFC Siófok, NB II), Viczián Ádám (Tiszakécske LC, NB II) távoznak a klubtól, megszűnik a szerződésük.
Ugyanez nem igaz Jérémie Obounetre. A 21 éves gaboni támadót januárban a szlovák FC Kosicének adta kölcsön a DVTK, és a jelek szerint a kassai csapatnál meghosszabbodik a kontraktusa, ugyanis a felkészülést ott kezdte el, és edzőmeccsen is pályára lépett már náluk ebben az idényben. 

A DVTK keretéről
Maradtak (18 fő): Artem Odyntsov (ukrán), Branislav Danilovic (szerb, magyar), Bárdos Bence, Bényei Ágoston, Gera Dániel, Holdampf Gergő, Jurek Gábor, Szatmári Csaba, Elton Acolatse (ghánai, holland), Bozhidar Chorbadzhiyski (bolgár), Bright Edomwonyi (nigériai), Francisco Feuillassier (argentin, spanyol), Argyris Kampetsis (görög), Vladislav Klimovich (fehérorosz), Marco Lund (dán), Doru Popadiuc (román), Rudi Pozeg Vancas (szlovén), Alexander Vallejo (spanyol).
Érkezett (5 fő): Herbák Máté (SV Bergfried Leverkusen), Fekete Vince (DVTK utánpótlás), Ferencsik Bálint (DVTK utánpótlás), Komlósi Bence (DVTK utánpótlás), Derényi Nándor (DVTK utánpótlás).
A csapattal edz (3 fő): Marko Rakonjac (montenegrói, Topolya SC), Karlo Sentic (horvát, Ordabasy), Mohammed Rharsalla (marokkói, spanyol, FC Kosice).
Távozott (9+1 fő): Pernambuco (brazil, ?), Szabó Levente Braunschweig), Tóth Balázs (Nyíregyháza SFC), Csirmaz István (Mezőkövesd Zsóry FC), Ondrej Baco (cseh, ?), Bokros Szilárd (FC Kosice, kölcsönbe), Bánhegyi Bogdán (KolorCity Kazincbarcika SC, kölcsönbe), Szamosi Ádám (KolorCity Kazincbarcika SC, kooperáció), Demeter Milán (KolorCity Kazincbarcika SC, kooperáció), Herbák Máté (KolorCity Kazincbarcika SC, kooperáció).
Távozóban (1 fő): Bitok Stephen (nigériai).
Szabadlistán (1 fő): Farkas Dániel.


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában