Kosárlabda

2024.07.15. 15:27

DVTK HT: ahogy azt prognosztizáltuk

A diósgyőriek kosárlabdacsapata a 3. kalapba került az Euroliga csoportkör csütörtöki sorolása előtt.

A DVTK Hun-Therm (fehérben) a 3. kalapból várja a sorsolást

Fotó: Koncz Márton

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetségben elkészítették a női Euroliga kalapbeosztását, a csütörtöki sorolás előtt. A szervezet a sorozatban résztvevőket az európai klubrangsora alapján osztotta négy erősségű kalapba, pontosabban nem mind a 16 csapatot, hiszen csak 13 együttes kiléte ismert, a selejtezőkből a csoportkörbe bejutókat a 4. számú kalapba teszik, tették.
A DVTK Hun-Therm gárdája –  ahogy azt a múlt héten prognosztizáltuk, – a 3. kalapba került, ahogy az olasz bajnok Umana Reyer Venezia, a lengyelek aranyérmese, a KGHM Polkowice és a görög első helyezett, az Olympiacos SFP, így ellenük az Euroliga első szakaszában biztosan nem találkoznak a piros-fehérek.
Az EL-t új lebonyolítási formában rendezik meg, a 16 csapatos mezőnyt ezúttal nem kettő, hanem négy csoportba sorolják, és 6 forduló után a csoportok legjobb három helyezettje jut tovább a csoportkör második szakaszába, amelynek során két hatos csoportban folytatják a résztvevők, újabb 6 fordulóban, ugyanis az együttesek magukkal viszik az első körben elért eredményeiket, azokkal a csapatokkal szemben, aki ellen a 2024/25-ös évad első szakaszában már pályára léptek. 

Kosárlabda: női Euroliga elméleti kalapbeosztások
1. kalap: Fenerbahce (török, bajnok), ZVVZ USK Praha (cseh, bajnok), Mersin (török, bajnoki 2. helyezett), Perfumerias Avenida Salamanca (spanyol, bajnoki 2. helyezett).
2. kalap: Beretta Famila Schio (olasz, bajnoki 2. helyezett), Villeneuve d'Ascq-LM (francia, bajnok), Tango Bourges Basket (francia, kupagyőztes), Valencia Basket Club (spanyol, bajnok). 
3. kalap: Umana Reyer Venezia (olasz, bajnok), DVTK Hun-Therm (magyar, bajnok), KGHM Polkowice (lengyel, bajnok), Olympiacos SFP (görög, bajnok).
4. kalap: Uni Győr (magyar, bajnoki 2. helyezett) és a selejtezőből továbbjutó 3 csapat: Basket Landes (francia, bajnoki 2. helyezett)/Casademont Zaragoza (spanyol, bajnoki elődöntős)/KSC Szekszárd (magyar, bajnoki 3. helyezett)/ Besiktas JK (török, bajnoki elődöntős)/ CSM Constanta (román, bajnok)/Zabiny Brno (cseh, bajnoki 2. helyezett).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában