Labdarúgás

2024.07.05. 13:50

DVTK: most ,,csak” 600 millióst vettek kölcsönbe

A harmadik játékos is kölcsönbe érkezett a DVTK első csapatához.

Uros Drezgic a DVTK csapatában folytatja

Fotó: MS picture

Honlapunk elsőként adott arról hírt, hogy a DVTK játékosa lehet a szerb U21-es válogatott Uros Drezgic. A belső védő lehetséges érkezéséről két hete írtunk, és ma a diósgyőri klub bejelentette a 190 centi magas, 21 esztendős labdarúgó megszerzését, azt, hogy kölcsönbe érkezett a piros-fehérekhez a Rubin Kazan együttesétől. Az orosz klub tavaly szeptemberben vásárolta meg Drezgic játékjogát a szerb FK Cukaricki gárdájától, orosz sajtóhírek szerint 1,5 millió Euróért (kb. 600 millió forintért), és 2027. június 30-ig kötött vele szerződést. Mivel a Rubin Kazanban mindössze két orosz kupameccsen lépett pályára az előző évadban Drezgic, – aki legutóbb 2023. október 16-án, a szerb U21-es válogatottnak az észak-ír U21-es válogatott elleni korosztályos Európa-bajnoki selejtezőjén játszott, – azért, hogy a fiatal labdarúgó játékba kerüljön, 1 évre kölcsönadta a belső védőt a DVTK-nak, aminek a letelte után a Diósgyőrnek nincs opciója arra, hogy kivásárolja a labdarúgót. 
Érdekesség, hogy a DVTK által néhány napja egy másik orosz csapattól, a Lokomotív Moszkvától kölcsönvett montenegrói támadó, Marko Rakonjac, aki két éve 1 milliárd forintnak megfelelő összegért cserélt klubot, 2020 és 2022 között csapattársa volt Drezgicnek, az FK Cukarickinél. 
Drzegic már Ausztriában van, és a DVTK-val együtt készül a bajnoki rajtra.
A szerb utánpótlás válogatott megszerzését bejelentő Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója a klub honlapján úgy nyilatkozott, hogy ,,tovább dolgozunk a csapat, és azon belül is a védelem megerősítésén”.
A DVTK első csapatának keretéhez ezen a nyáron három játékos érkezett eddig, mindhárman kölcsönbe, Rakonjac és Drezgic mellett a Győri ETO FC-től a 19 éves Huszár Marcell. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában