boon.hu video

2024.07.12. 21:51

Hivatalosan is elstartolt az EUG - fotók, videó

Bizonyos sportágak versenyeivel már szerdán megkezdődött a 2024-es Európai Egyetemi Játékok (EUG) Miskolcon (és Debrecenben), azonban a hivatalos, ünnepélyes megnyitót csupán pénteken este, a DVTK Arénában tartották a szervezők.

Európai Egyetemi Játékok (EUG) Miskolcon

Fotó: Vajda János

A borsodi vármegyeszékhelyen az események a Miskolci Egyetem létesítményeiben, a városi sportcsarnokban, a DVTK Arénában, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, valamint a miskolctapolcai Ellipsum Élmény és Strandfürdő szabadtéri medencéjében zajlanak.

A multisport eseményen hozzávetőlegesen ötezer sportoló vesz részt. Miskolcon a judósok, karatésok, a kick-box-szosok, a kosárlabdázók, a röplabdázók, az ülőröplabdázók, a strandröplabdázók, a taekwondo-sok, a teniszezők, továbbá a vízilabdások vetélkednek egymással.

Az esemény július 24-én fejeződik be.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Első alkalommal 2012-ben, Cordobában került sor EUSA Játékokra, a miskolci/debreceni a hetedik a sorban. 2020-ban Belgrádban az ötödiket a koronavírus miatt törölték, 2026-ban majd az olaszországi Salernóban fognak találkozni a sportoló egyetemisták.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában