Helyi sport

2024.07.24. 17:30

Vadmagyar volt a legvadabb Bózsván

Több mint hatvan páros teljesítette az amatőr sorozat legutóbbi versenyét.

Fotó: Panya_foto

A rali Európa-bajnokság korábbi magyarországi futamain is használt szakaszon bizonyíthattak az amatőrök. A GreenPlan Mini Rally Challenge legutóbbi futamát ugyanis Bózsva és Kishuta között rendezték meg. A közel négy kilométeres, vegyes burkolatú gyorsaságin mindkét irányban három-három alkalommal száguldott át a mezőny, ezután hirdettek győztest. Az egész napos program végén a párosok Bózsvára érkeztek meg, itt tartották meg a futam díjkiosztó ünnepségét. Az abszolút győzelmet végül Kiss Balázs ,,Vadmagyar” és Kertész Krisztián szerezte meg. A Subarus páros valamivel több mint 13 másodperces előnnyel végzett a futam élén.

– Nagyon kalandos és kemény versenyen vagyunk túl, de boldog vagyok, mert sikerült az abszolút első helyet elhozni – értékelt a győztes a bózsvai célban. – Volt árokjárás, féktávon beestünk egy terelőbe, pofoztuk a kocsit jobbról, balról. Akadt műszaki gondunk is, több gyorson elment a gáz reakció, egyszerűen nem csinált semmit az autó hiába nyomtam a pedált. Mindezek ellenére sikeresen célba értünk, és köszönöm mindenkinek aki segített ebben. Különösen Kertész Krisztiánnak a profi hozzáállást és nyugalmat, amit grízes helyzetekben sugárzott felém.

Jó pályán

Az MRC sorozat ebben az évben is rendkívül népszerű, hiszen a rendezők igyekeznek kultikus, korábban nagyobb szintű versenyeken használt szakaszokat használni.

– Bózsván mindig szeretettel fogadnak bennünket, így nem volt kérdés, hogy a ralinak idén is el kell jönni a faluba

 – tette hozzá a verseny végén Juhász István, főszervező. – Örülök, hogy a sprintesek is megtapaszalhatták, hogy milyen kihívás egy Eb-szakaszon versenyezni. Ennek a sorozatnak ez a legfőbb feladata. Elősegíteni azt a folyamatot, hogy a feltörekvő fiatalok, és a kisebb költségvetéssel rendelkező párosok is versenylehetőséghez jussanak.
A GreenPlan MRC erre az évre nem ért még véget, a sorozat szeptember közepén folytatódik.

A tények

A Perla-X Bózsva Minisprint végeredménye

1. Kiss Balázs Vadmagyar, Kertész Krisztián (Subaru Impreza WRX N15) 15:19,7 perc

2. Becsó, Czevaro (Subaru Impreza WRX)  +13,2 másodper

3. Michal Galik, Mario Juhas (Subaru Impreza WRX) +46,0 másodperc

4. Szabó Gergő, Molnár Vince (Lada VFTS) +1:37,1 perc

5. Pallai Levente, Holdas Zsolt (Lada 2107) +1:49,2 perc

6. Kulcs Márk, Madarász Szabolcs (Lada 2107) +1:49,2 perc

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában