Labdarúgás

2024.08.09. 16:17

DVTK: a rotáló ellen rotálnak

Az lehet a szombati nap kérdése, hogy a várhatóan tartalékos FTC ellen tud-e pontot szerezni a Diósgyőr.

Gera (középen) májusban gólt szerzett egykori csapata, az FTC ellen

Fotó: Koncz Márton

A labdarúgó NB I 3. fordulójában szombaton 16.00-tól DVTK – FTC mérkőzést rendeznek. A Diósgyőr a 2024/25-ös idényben még nyeretlen, az eddigi két bajnokiján egy döntetlent ért el: két hete a Paksi FC elleni, hazai 2-2 után, a múlt hét végén a Fehérvár FC vendégeként 3-1-re maradtak alul. Ugyanakkor az NB I legutóbbi aranyérmese győzelemre hozta az eddigi egyetlen bajnoki találkozóját, egy hete a Kecskeméti TE ellen nyertek, pályaválasztóként 1-0-ra (az 1. fordulóbeli, a Debrecen VSC elleni idegenbeli csatájukat decemberre halasztották).

A mostani meccs előtti helyzet a tekintetben nagyon hasonlít a két együttes legutóbbi mérkőzését megelőző szituációra, hogy a május 11-i, DVTK – FTC bajnokira úgy készülhettek a fővárosiak, hogy négy nappal később egy rendkívül fontos összecsapás vár rájuk – a Paksi FC elleni Magyar Kupa döntőt volt az, amelyet végül 2-0-ra elveszítettek –, és most is egy kiemelt meccsük lesz, a DVTK elleni bajnokit követően, három nappal. Ugyanis Bajnokok Ligája selejtező 3. fordulónak visszavágóján, Budapesten, a dán bajnok, a Midtjylland otthonában ezen a héten elszenvedett, 2-0-s vereség után szeretnénk visszavágni, továbbjutni, hogy versenyben maradhassanak a hőn áhított BL-csoportkörbe jutásért. 

Több, mint hatszor

Májusban egy tartalékos FTC ellen sikerült nyernie 2-0-ra a DVTK-nak, és várhatóan most is egy elvékonyított Ferencváros ellen szerepel majd a Diósgyőr. Kisebb csoda lenne, ha nem rotálna a fővárosiak szakvezetője, a holland, angol Pascal Jansen, és a legerősebbnek tartott csapatát küldené pályára a piros-fehérek ellen. A Midtjylland elleni kezdőből néhányan biztos megmaradnak hírmondónak, de amennyiben a Ferencváros B-csapata szerepel Diósgyőrben, az nem jelenti azt, hogy a DVTK-nak könnyű dolga lenne. Ugyanis a fővárosi együttes kerete bombaerős, a helyzet ugyanaz, mint az előző évadban volt, több, mint hatszor olyan értékes a játékosállományuk, mint amilyen a vasgyári csapaté (a transfermarkt internetes oldal szerint az FTC-é 52,68 millió Eurót ér, ami kb. 21 milliárd Forint, ezzel szemben a DVTK-nál ez a szám 8,28 millió Euró, ami kb. 3,3 milliárd Forint). Mivel az évad elején járunk, a Diósgyőrben pályára lépő ferencvárosiak bizonyára nagyon motiváltak lesznek, ha másért nem, hát azért, hogy megmutassák, lehet rájuk számítani nagyobb feladatoknál.

– A Ferencvárost nem kell bemutatni senkinek, az elmúlt évek aranyérmei magukért beszélnek, és most is rendkívül erős a játékoskeretük. Az új szakmai stáb átalakította az FTC játékát, mert a védekezés ugyan nagyon hasonló, de támadásban egészen más szerkezetben játszanak. És ehhez még társul Marquinhos eligazolása, valamint Varga Barnabás sérülése, akik alapvetően határozták meg a tavalyi Ferencváros játékát, idén pedig más típusú játékosokkal próbálják pótolni őket. Ennek mind hatása van a játékukra, amire nekünk fel kellett készülni – mondta Vladimir Radenkovic a DVTK vezetőedzője, majd a saját csapatáról is szót ejtett: – Mi is ott leszünk a pályán, küzdeni fogunk, kiadjuk a maximumot magunkból, és majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Bízom benne, minél többre, amihez bátran kell játszani, és megmutatni a szurkolóinknak, hogy büszkén viseljük a klub címerét a mezünkön.

A harmadik 

 A diósgyőriek szakvezetőjétől azt is megtudhattuk, hogy azok után, hogy az első mérkőzéshez mérten öt helyen változtatott a kezdőcsapatán, most újabb változtatásokat tervez, a fehérvári kétgólos vereséget követően.

– Az első négy fordulóban egymás után jönnek a nehéz mérkőzések, a kemény ellenfelek, ami önmagában is indokolja a rotációt – nyilatkozta Vladimir Radenkovic. – Szombaton is lesznek változások a kezdőcsapatban, már csak azért is, mert a Fehérvár és a Ferencváros egészen más típusú játékot játszik, és egészen más típusú játékosok alkotják a csapatot. De a labdarúgásban az is teljesen természetes, hogy az edzésmunkája alapján kerül be valaki a kezdőcsapatba, másokat esetleg kisebb-nagyobb sérülés hátráltat hét közben, így jobb, ha a kispadon kezdik a mérkőzést.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában