Labdarúgás

2024.08.06. 16:00

Diósgyőri presztízscsata: új pro-licences a korábbi ikon ellen

A labdarúgó NB III Észak-keleti csoportjában szerdán hétközi fordulót rendeznek.

Vincze Richárd (jobbra) győzelemre vezette Putnokon a diósgyőrieket

Fotó: PFC

A harmadosztályú labdarúgó bajnokság július utolsó vasárnapján rajtolt, a múlt hét végén azonban nem rendeztek fordulót, mert az NB III-as együttesek többsége – a tartalékcsapatként működők kivételével – a Magyar Kupa 1. fordulójában lépett pályára. 
Ez utóbbi miatt ezen a héten hétközi fordulót rendeznek a harmadosztály mind a négy csoportjában. Az Észak-keletiben szereplő négy vármegyei gárda közül kettő egymás ellen meccsel, egy pikáns párharcban: a DVTK tartalék F4R a Termálfürdő FC Tiszaújvárost fogadja, szerdán 17.30-tól. 
A hazai csapatot az a Vincze Richárd irányítja edzőként, aki a tavalyi év végén megszerezte a legmagasabb edzői végzettséget, a pro-licencet, és a piros-fehérekkel remekül rajtolt a bajnokságban, hiszen a nyitófordulóban a tavalyi aranyérmes Putnok FC otthonában nyertek 2-0-ra. 
Az újvárosiak is ilyen eredményt értek el, fordítottan, ugyanis hazai pályán kaptak ki ilyen arányban a Facultas-Tiszafüredi VSE gárdájától. A Tisza-partiak szakvezetője az a Vitelki Zoltán, aki korábban két etapban is volt beugró a DVTK első számú gárdájánál, összesen 7 NB I-es bajnokin irányította vezetőedzőként a diósgyőriek első számú együttesét (mérlege: 4 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség). Az ugyancsak pro-licences edző – akinek ez a negyedik évadja az újvárosiaknál – a múlt héten szombaton szerzett egy szépségtapaszt, csapatával a Magyar Kupában idegenben 8-1-re verték a BSK Alsózsolca alakulatát.
A meccs egyik nagy kérdése, hogy a DVTK első keretéből kiket ad le a tarcsinak (az NB III 1. fordulójában Acoltase és Bárdos jutott szóhoz, a múlt pénteki, az NB III-as Puskás AFC tartalék elleni, idegenbeli edzőmeccsen, amelynek 4-4 lett az eredménye, Drezgic kapott lehetőséget), illetve az újvárosiaknál szereplő nagy létszámú, DVTK-ban nevelkedett labdarúgó milyen erős motivációval lép pályára.
Ebben az évadban a két fél már megmérkőzött egymással, július 13-án, felkészülési meccsen, Tiszaújvárosban a hazai gárda 2-1-re nyert. 

Labdarúgás: NB III
A labdarúgó NB III Észak-keleti csoport 2. forduló programja
Szerda,
17.30: Diósgyőri VTK tartalék F4R – Termálfürdő FC Tiszaújváros
17.30: Sényő FC Selyem-Ber – Putnok FC
17.30: Eger SE – Bacsó Beton-Cigánd SE
17.30: Debreceni VSC tartalék – FC Hatvan
17.30: Kisvárda MG tartalék – Karcagi SE
17.30: Mátészalkai MTK – Debreceni EAC
17.30: Salgótarjáni BTC – Nyíregyháza SFC tartalék
17.30: Facultas-Tiszafüredi VSE – Füzesabony SC-Erőss út

 

Vitelki Zolán negyedik éve irányítja az újvárosiak szakmai munkáját
Fotó: Ádám János

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában