Labdarúgás

2 órája

DVTK: a fiatalok nem álltak készen, Radenkovic a Nyíregyházáról is beszélt, a ZTE edzője egy meg nem adott 11-esről ejtett szót

A Diósgyőri VTK – Zalaegerszegi TE FC (2-1) NB I-es foci bajnoki után után értékelt a két csapat vezetőedzője.

Vladimir Radenkovic

Fotó: MW

A labdarúgó NB I 8. fordulójában lejátszott Diósgyőri VTK – Zalaegerszegi TE FC mérkőzés (2-1) után a két csapat vezetőedzője értékelte a látottakat. 

Vladimir Radenkovic (DVTK): – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, kiváló támadásokat vezettünk, helyzeteket alakítottunk ki, gólt is szereztünk, az első félidőben jó pillanatokat éltünk át. A második játékrész másképp indult, 5-10 percen át hiányzott az energia, a fiúk azt érezték, hogy nyomás van rajtuk, de amikor jöttek a cserék, változott a helyzet. A kispadról érkezőkre büszkék lehetünk, pluszt tudtak hozzá tenni, ennek köszönhetően sikerült megnyerni a mérkőzést. Ma úgy állítottam össze a védelmet, hogy a két szélen olyanok játszottak, akik középső védők voltak, és róluk azt kell tudni, hogy nincsenek még hozzászokva ahhoz, hogy fel alá mozogjanak, hogy a támadó harmadba odaérjenek, de idővel ez változik majd, Szatmári is Sanicanin esetében. Ám vannak jó jelek, Sanicanin gólpasszt adott, Szatmári pedig gólt szerzett. A jövőben még inkább fejlődni kell ezen a téren, és még jobban használni kell a széleket, mint ezen a napon. Volt egy olyan rész, amikor mintha meg lettek volna ijedve a játékosok, mintha az járt volna a fejekben, hogy az egygólos előnyt tartsuk, amikor vezetünk. Dolgozunk kell azon, hogy ez ne fordulhasson elő a jövőben. A mai meccsről még két dolog: az egyik, hogy a fiatal játékosok nem álltak készen arra, hogy egy ilyen mérkőzésre beállítsam őket, a másik, hogy Vallejo a meccs előtti este belázasodott, ötven százalékos teljesítményre volt képes, és ezek miatt sakkozni kellett a energiákkal és a játékpercekkel. 

A diósgyőri szakvezetőt, a jövő hét szombati, Nyíregyháza SFC elleni rangadóról is kérdezték, amelyről a következőket mondta: 
– Amikor 10 évvel ezelőtt itt dolgoztam Diósgyőrben, kimaradt ez a rangadó, akkor nem találkozott egymással a két csapat, most először lesz részem ebben, most fogom megtapasztalni, hogy miről szól ez élőben. Természetesen sokat hallottam erről, a körülöttem lévők sokat beszélnem róla, így nagyon várom ezt a mérkőzést.

Márton Gábor (ZTE FC): – Egy kicsit gyámolatlanul kezdtük a meccset, negyedórán, húsz percen át megilletődve játszottunk, okát nem tudják még pontosan, de utána mi voltunk a jobb csapat, és sajnos ma nem a jobb csapat nyert. Kaptunk két beívelésből két gólt, azt hittük, hogy ezen már túl vagyunk, úgy néz ki, hogy mégis belehibázunk. Ezen kívül nem is nagyon volt az ellenfélnek lehetősége, fent szereztünk labdákat, megvoltak a helyzeteink, a 11-es szitut visszanézve, ha a VAR sem látta ezt, akkor nagy a baj. Volt egy-két olyan lövőhelyzet, ami túlkombináltunk, de az ellenfél játékosa kézzel kiütötte a labdát, azért merek erről beszélni, mert megnéztük, és azért sajnálatos, hogy nem látja, akinek kell. A meccs után megdicsértem a srácokat, a teljesítmény alapján, de sajnos ma vereség lett vége.


 

 


 


 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában