Kosárlabda

2 órája

DVTK HT: heten is hiányoztak a döntőről

A diósgyőri női kosárlabdacsapat kedden este szurkolói ankétot tart a DVTK Arénában.

Lelik Réka (középen) sérülés miatt nem utazott el Rózsahegyre

Fotó: MW

A DVTK Hun-Therm női kosárlabdacsapata ezen a héten vasárnap kezdi a szezont, a 2024/25-ös évad első tétmérkőzését az NB I 1. fordulója keretében, 19.00-tól a fővárosban, a TFSE-MTK vendégeként játsszák.

A piros-fehérek a múlt hét végén a szlovákiai Rózsahegyen, a II. Milos Vesel-emléktornán vettek részt, amelyet megnyertek, miután pénteken a cseh KP Brno, majd a szombaton, a döntőben, a szlovén ZKK gárdája ellen is győztek.

A sikert meglehetősen foghíjas kerettel érték el, ugyanis a torna egyik meccsén sem szerepelt a tizenöt fős keretük hat játékosa, három felnőtt magyar válogatott, Aho N., Lelik, Miklós M., és három utánpótlás válogatottjuk, Toman, Oláh F. és Poczkodi, míg a szombati napon a lett Gulbére sem számíthattak.

A boon.hu információi szerint a hiányzók közül a műtött Aho N. novemberben térhet vissza a pályára, az ugyancsak műtéten átesett Toman ennél is később. Lelik bokasérülése miatt nem utazott el Rózsahegyre, Miklós M. pedig azért nem volt bevehető, mert az egyik hétközi edzésen kisebb sérülést szenvedett. A két fiatal, Oláh F. és Poczkodi azért nem tartott a csapattal Szlovákiába, mert most nem az ő csapatba építésük szerepelt a programban.
Az új légiós, Gulbe lábfájdalmakra panaszkodott az első mérkőzést követően, és majd az itthoni orvosi vizsgálatok után válhat ismerté a problémája. 

A DVTK Hun-Therm a hétvégi idénynyitó előtt, kedden 18.30-tól nyilvános edzést tart Miskolcon, a DVTK Arénában, majd ugyanitt 20.00-tól szurkolói ankéton vehetnek részt a csapat drukkerei.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában