Kosárlabda

3 órája

DVTK HT: nehezen, de sikerült

A DVTK HT vasárnap bajnoki mérkőzéssel kezdte az évadot. A DVTK HT az TFSE-MTK vendége volt a női kosárlabda NB I 1. fordulójában.

A DVTK HT (pirosban) vasárnap este megkezdte a bajnoki szereplését

Fotó: MW

A DVTK HT női kosárlabdacsapata a 2024/25-ös évad első tétmeccsét játszotta, a piros-fehérek a TFSE-MTK együttesének vendégei voltak az élvonalbeli bajnokság 1. fordulójában. A DVTK Hun-Therm csapatából ezen a napon többen hiányoztak Aho N. és Toman sérülés utáni rehabilitációja miatt, az új játékos Gulbe pedig azért, mert csak négy külföldit lehet szerepeltetni a bajnokikon.

A DVTK HT (pirosban) nagy csatában nyert az idénynyitón
A DVTK HT (pirosban) nagy csatában nyert az idénynyitón
Fotó: TFSE-MTK

DVTK HT: tapadtak 

Az első negyedben nagyon fegyelmezetten játszott a hazai csapat, akiknek nem az volt az első tétmérkőzésük ebben a szezonban, ugyanis két Európa Kupa-selejtezőn már túl vannak, és bár ezeken kikaptak, az Euroliga induló Diósgyőr ellen szerették volna bizonyítani, hogy van bennük erő. Ez az első negyedben nagyon is sikerült, a DVTK nem, hogy elszakadni nem tudott, hanem a bajnoknak kellett lihegnie ellenfele nyakán (14-11), ám a negyed hajárában sikerült fordítaniuk (16-17). A második menetben sem fordult ki a sarkából a világ, bár a nagyobb minőség, azért valamelyest megmutatkozott, és Charles vezérletével, – a sok eladott labda, és kihagyott dobás ellenére – a meccs felénél is a Diósgyőr állt jobban (35-40). 
A harmadik játékrészben Tadic után, Jovanovic révén a vendégek magas emberei is hozzá tettek a meccshez, és bár a rövidebb kispaddal rendelkező hazaiak keményen küzdöttek, a piros-fehéreknek nehézségek árán, de sikerült 10 pontnál nagyobb előnyt kiharcolni (46-45), így az utolsó negyedet nyugodtabban várhatták. A záró etapban sem indult be a kosáreső, sok volt a kihagyott dobás, de a nagyobb rutinnal rendelkező vendégek végül célba értek, megnyerték az idénynyitót, ha nem is könnyen.

TFSE-MTK – DVTK Hun-Therm 58-69 (16-17, 19-23, 11-17, 12-12)
Budapest, 200 néző. V.: Praksch, Varga-Záray, Nagy B.
TFSE-MTK: Dúl P. 6, Gábor L. 2, Szabó F. 8, MANIS 14, PRECHTEL 15/3. Csere: Gyöngyösi, Tóth F. 2, Dúl T. 11/6, Király. Vezetőedző: Hegedűs Péter.
DVTK Hun-Therm: Aho T. 2, CHARLES 17, Lelik 9/3, JOVANOVIC 10/6, Grigalauskyte 6. Csere: TADIC 13, Kányási 8/6, Miklós M. 2, Fárbás 2, Tenyér. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Hegedűs Péter:– Az első félidőben nem vallottunk szégyent, pariban voltunk a regnáló bajnokkal. A DVTK sajnos sok pontot szerzett második esélyből, míg ötven százalékos büntetőzéssel és tizenhárom százalékos triplázással nem lehet meccset nyerni. Remélem, rossz dobóformánk átmeneti volt, fel fogunk javulni, és nagyobb önbizalommal játszunk majd a következő találkozókon.
Völgyi Péter: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, mert a felkészülés során egyszer sem tudtunk komplett csapattal edzeni, és ez meg is mutatkozott a mérkőzés során. Akadozott a gépezet, be vannak rozsdásodva azok az ingerek, amelyek tavaly automatikusan, és jól működtek. Dolgoznunk kell azon, hogy ez változzon. Ellenfelünknek az Európa Kupa két meccse jó sebességet adott, de lehet, hogy ebben egy picit elfáradtak, fizikailag mi bírtuk jobban ezt a meccset, a rutin és az összeszokott döntött a javunkra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában