Labdarúgás

2 órája

DVTK: szédítő magasságban

A DVTK zsinórban ötödik bajnokiján maradt veretlen. A DVTK néhány óráig még a bronzos is volt.

A DVTK kétszer ünnepelhetett gólt szombaton, a ZTE FC ellen

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

 A labdarúgó NB I 8. fordulójában, szombaton délután Diósgyőri VTK – Zalaegerszegi TE FC mérkőzést rendeztek. A hazai csapat kezdője két helyen változott az egy héttel ezelőtti, az Újpest FC vendégeként elért 0-0-s meccshez képest, a sárga lapos eltiltását töltő Edmwonyit nem nevezhették erre az összecsapásra, míg Klimovich a kispadra került, helyettük Rakonjac és Feuillassier játszott. A DVTK 32 fős keretéből kilencen nem voltak keretben, a már említett Edomwonyi mellett, a sérült Popadiuc és Drezgic, a betegséggel küszködő Bényei, három fiatal, Derényi, Herbák és Fekete V., valamint két légiós, Gluscevic és az új fiú, Adedokun.
A ZTE FC-nél csak egy változás volt az egy hete a Kecskeméti TE csapatát Egerszegen 2-1-re legyőző együtteshez képest: Fucak maradt ki, lett kispados, Ipalibo pedig kezdő. 

A DVTK (pirosban) Rakonjac (balra) góljával szerzett vezetést
A DVTK (pirosban) Rakonjac (balra) góljával szerzett vezetést 
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

DVTK: Rakonjacéval

Az esős, ám hidegnek nem nevezhető időjárás közepette meglehetősen kevesen voltak kíváncsiak a két csapat összecsapására. Lehet, hogy azért, mert a diósgyőri drukkerek nem számítottak olyanra, amit a DVTK a meccs elején előadott. Rá sem lehetett ismerni az előző hetek óvatos csapatára, a piros-fehérek az első perctől nyomás alatt tartották az ellenfelet, kétpercenként okoztak kellemetlenséget a zalai kapu előtt, aminek rövid idő után meg is lett az eredménye, Sanicanin remek beadását Rakonjac váltotta gólra, a 10. percben. Itt fordulat állt be a hazaiak játékában, mert bár többet birtokolták a labdát a hazaiak, de helyzeteik már nem nagyon voltak, az első félidőben diósgyőri részről igazából csak Feuillassier volt rajta azon, hogy újabb DVTK találat jöjjön össze, de ez a törekvés nem járt sikerrel. Miközben a piros-fehér drukkerek azon tűnődhettek, hogy hová tűnt csapatuk korai hamvassága, szépsége, a ZTE elkezdte zörgetni a hazai kaput, illetve a hazai védelmet tesztelte. Kiderült, hogy az messze van a tökélestől, előbb Dénes Cs., majd Sajbán hagyott ki egy-egy ziccert. A ZTE támadóhibái miatt azonban maradt a félidőre az egygólos DVTK előny.
A második játékrészben a zalaiak az ötvédős játékról négyre álltak át, és a hátul ,,fölöslegessé vált” Mim, aki egy sorral előrébb került, tíz perc foci után egyenlített. Ezzel a DVTK-nak 415 perces kapott gól nélküliségét zárta le. Teljesen megérdemelten tüntette el hátrányát a ZTE FC, amire hazai oldalról az volt a válasz, hogy három játékost cserélt Vladimir Radenkovic vezetőedző. Az ezt követő percek nagy izgalmakat nem hoztak, ám egy hazai szögletet követően a félidő közepén Szatmári fejesgólt szerzett, és innen megint az egerszegieknek volt a sürgősebb. A másodszori egyenlítés már nem jött nekik össze, a DVTK rendben levédekezte a meccs hátralévő részét, és összességében kevesebb helyzete ellenére, megszerezte a győzelmet. A sportszerű találkozón, amelyen a játékvezetőnek a sárga lapot sem kellett elővennie.
A piros-fehérek két nullás szériájukat is lezárták ezen a mérkőzésen, mert kaptak és lőttek is gólt (előbbi négy után fordult elő, utóbbi két meccses széria volt), sikerükkel ezzel zsinórban az ötödik bajnokijukon maradtak veretlenek, és néhány órán át még a dobogó harmadik fokának szédítő magasságát is élvezhették. 

 

Labdarúgás: jegyzőkönyv
Diósgyőri VTK – Zalaegerszegi TE FC 2-1 (1-0)
Diósgyőr, 4107 néző. V.: Antal P. (Tóth II. V., Horváth Z.).
Diósgyőri VTK: Sentic (6) – Szatmári (7), Lund (6), Chorbadzhyski (6), Sanicanin (6) – Holdampf (6), Vallejo (5) – Jurek (5), Feuillassier (5), Gera (5) – Rakonjac (6). Vezetőedző: Vladimir Radenkovic. 
Zalaegerszegi TE FC: Gundel-Takács (5) – Szendrei (7), Evangelou (6), Várkonyi (6), Csóka (6), Mim (6) – Kiss B. (5), Sankovic (6), Ipalibo (6), Sajbán (5) – Dénes Cs. (6). Vezetőedző: Márton Gábor.
Csere: Sajbán helyett Fucak (6) a 46., Csóka helyett Medgyes (6) a 46., Jurek helyett Acolatse (5) az 57., Feuillassier helyett Klimovich (5) az 57., Gera helyett Rahrsalla (5) az 57., Vallejo helyett Pozeg Vancas (6) a 65., Dénes Cs. helyett Croizet (6) a 72., Kiss B. helyett Spoljaric (5) a 72., Ipalibo helyett Nyíri (-) a 82., Rakonjac helyett Kampetsis (-) a 84. percben.
Gólszerző: Rakonjac (1-0) a 10., Mim (1-1) az 55., Szatmári (2-1) a 68. percben.

A gólok története
10. perc: Sanicanin balról érkező beadását Rakonjac fejelte 6 méterről, középről, a kapu jobb oldalába, 1-0.
55. perc: Dénes Cs. ívelt a kapu elé jobbról, az érkező Mim pedig 14 méterről a bal alsó sarokba fejelt, 1-1.
68. perc: Pozeg Vancas jobboldali szögletét Szatmári fejelte 5 méterről a kapu bal alsó sarkába, 2-1.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában