Helyi sport

3 órája

Filep Zóra bronzérmes lett San Remoban

A tiszaújvárosi triatlonos ezzel a versennyel kárpótolta magát.

Szűcs István

Filep Zóra (jobbra) a dobogó harmadik fokán

Fotó: Magánarchívum

A múlt hétvégén megrendezett Challange Sanremo elnevezésű triatlon verseny sprint távú számában Filep Zóra, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub még ifjúsági korú sportolója abszolút értékelésben a figyelemre méltó harmadik helyet érdemelte ki. Filep Zóra a zalaegerszegi sprint távú országos bajnokságon, ahol megsérült, ezüstérmes lett, majd ezen a távon indult a korosztályos Európa-bajnokságon, ami sajnos nem sikerült úgy, ahogy szerette volna, B-döntős lett.
Az olaszországi verseny 750 méteres úszó számát a tiszaújvárosi sportoló a 2. helyen abszolválta, majd a 20 kilométeres kerékpározás közben, melynek egy kis része megegyezett a legendás Milánó-San Remo profi országúti kerékpáros verseny pályájával, jól tartotta magát, mindössze a végül ezüstérmes svájci lány előzte meg, az 5 kilométeres futás során már nem változott közöttük a sorrend. Az örömteli bronzérem némiképp kárpótolta a fiatal tehetséges versenyzőt a nem túl acélos kontinens viadalért.

Eredmények
Sprint táv, női abszolút: 1. Zane Ilaira (olasz) 1:10:57 óra, 2. Zenklusen Francesca (svájci) 1:16:23, 3. Filep Zóra (magyar) 1:17:08.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában