Jégkorong

17 órája

Jegesmedvék: délutáni matiné

A hétvégén újabb két összecsapás vár a Jegesmedvék korongozóira. Pontokért utaznak a Jegesmedvék Székesfehérvárra.

Az Erste Liga 5. fordulója keretében csütörtökön szokatlan időpontban, 14 óra 30 perckor kezdik a FEHA 19DVTK Jegesmedvék találkozót, vasárnap pedig a Népkertben a 6. forduló égisze alatt 18 órától a Dunaújvárosi Acélbikák gárdája lesz a piros-fehérek ellenfele – írta a boon.hu.

DVTK Jegesmedvék jégkorong
A DVTK Jegesmedvék csapata győzni akar 
Fotó: Észak-Magyarország

Győzelmeket várnak a Jegesmedvék

A diósgyőriek legutóbb Erdélyben jártak és a brassói és csíkszeredai találkozójukon két pontot gyűjtöttek.

– A mutatott játék alapján többet érdemeltünk volna, de sajnos sok esetben a bírók voltak főszereplők, így pedig nagyon nehéz győzelemmel zárni ezeket a mérkőzéseket – tekintett vissza a ráadással végződött csatákra Galanisz Nikandrosz, a miskolciak másodedzője, majd hozzátette: – Bár még nagyon rövid idő telt el a küzdelmekből, de azt kijelenthetjük, hogy az emberhátrányos, valamint az első fellépésünkön az emberelőnyös játékunkkal mindenképpen elégedettek lehettünk és ezekre építkezhetünk a jövőben. Természetesen minden speciális játékelemet sokat gyakorlunk és óriási energiákat mozgósítunk csapatjátékunk fejlesztése érdekében. A fiúk hozzáállása nagyszerű, ugyanezt várjuk a soron következő jelenéseinken is. Azzal pedig senkinek nem fogunk meglepetést okozni, ha leszögezzük: mindkét meccsünket meg akarjuk nyerni. 

A diósgyőriek hétközi mérkőzést emberemlékezet óta nem kezdtek a ligában délután fél háromkor, ennek okáról a volt egykori sokszoros válogatott tréner elárulta, hogy a Hydro Fehérvár AV19 csapatának ICEHL-mérkőzése lesz pénteken és mivel nagycsapatuké az elsőség, ezért a Magyar Jégkorong Szövetség úgymond előmérkőzésként írták ki a hatvan, vagy még több játékperces derbit. A másodedzőtől pedig azt is megtudtuk, hogy egy kisebb sérüléstől eltekintve keretük minden tagja egészséges, így idegenben és itthon is négy teljes sorral veszik majd fel a harcot.

Jégkorong: az Erste Liga állása

1. Corona Brasov    4    3    1    –    –    18–8    11

2. Debreceni EAC    3    3    –    –    –    18–9    9

3. Újpest TE    4    3    –    –    1    12–9    9

4. Budapest Jégkorong Akadémia HC    4    2    –    –    2    17–18    6

5. DVTK Jegesmedvék    4    1    –    2    1    10–12    5

6. Sport Club Csíkszereda    3    1    1    –    1    8–11    5

7. FTC-Telekom    4    1    –    –    3    15–17    3

8. Gyergyói HK    3    1    –    –    2    8–11    3

9. FEHA 19    4    1    –    –    3    10–16    3

10. Dunaújvárosi Acélbikák    3    –    –    –    3    7–12    0

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában