Rali

2024.09.05. 06:00

Jöhet a harmadik dobogó (fotók)

Horvátországban csatáznak egymással a Mitropa Rally Cup résztvevői, Hadik Andrással és a Juhász Istvánnal a mezőnyben.

Hadik András és Juhász István ismét szeretne az élmezőnyben autózni a Kumrovec Rallyn

Fotó: ME

Lassan a hajrájához közeledik az idei Mitropa Kupa. A Közép-európai bajnokságban ugyanis az előttünk álló hétvégén elérkezünk a hatodik futamhoz, amelynek Horvátország ad majd otthont. Hadik András jól ismeri a Kumrovec környéki aszfaltos szakaszokat, hiszen tavaly is indult ezen a rendezvényen, és nagyszerű eredményt ért el. A miskolci kiválóság egy évvel ezelőtt az abszolút értékelésben a harmadik helyen zárt, ezzel pedig átvette a vezetést az éves összetettben, később pedig meg is nyerte a sorozatot. Hadik számára idén a szezon eleje kimaradt, de az esély így is megvan a jó helyezésre, amennyiben a Kumrovec Rally ismét jól sikerül a számára. Juhász István navigátorral együtt természetesen ezért dolgoztak az elmúlt időszakban.

Fontos a kanyarsebbeség

- Egy jó alappal érkezünk vissza Horvátországba, hiszen a mostani program szinte megegyezik az egy évvel ezelőttivel - avatott be a részletekbe a korábbi négyszeres magyar bajnok ralis. - A horvát vb-futam második napját fogjuk teljesíteni, ami alapjaiban is jól hangzik. Élmény lesz ezeken a technikás szakaszokon ismét versenyezni. Ezúttal is a kanyarsebesség dönthet a másodpercekről, a helyezésekről, mint általában egy rali versenyen. Itt azonban hatványozottan igaz a kijelentés, hiszen egyik kanyarból esünk bele a másikba, ráadásul kis tapadású, csúszós felületen csatázunk, amire ugyancsak figyelnünk kell. Most ugyan még kánikulai hőség van, de az előrejelzés a futam helyszínére esőt jelez, ami szintén döntő tényező lehet a gumiválasztás szempontjából.

Kell a jó hajrá

A nyári szünet hosszúra nyúlt a Hadik, Juhász kettős számára is, éppen ezért nagyon várják már, hogy ismét ott legyenek a nemzetközi mezőnyben. Az elején komoly csata várható, hiszen több Top-kategóriás, R5-ös autó is rajthoz áll a Mitropa Kupa következő versenyén. A magyar kettős tudása alapján arra jó esély mutatkozik, hogy harcban legyenek a győzelemért, vagy a dobogós helyezésekért.

- Igyekszünk megragadni az esélyt, és kihozni ebből a hétvégéből a lehető legtöbbet. Mivel a Mitropa Kupában az öt legjobb eredmény számít bele az éves értékelésbe, ezért még semmi sincs veszve - folytatta Hadik András. - Egy jó hajrával még abszolút odaérhetünk a legjobbak közé. Meglátjuk, előbb a most hétvégén szerepeljünk eredményesen, utána elég lesz számolgatni.

Hiányoznak az olasz pontok

Hadik András és Juhász István az idei Mitropa Kupában eddig kétszer állhatott fel a dobogóra. A Velenje Rallyn második, a Mecsekben pedig első helyen zártak. Egyedül az olasz hétvégéért kár. A Castentino Rallyn már lejöttek az utolsó szakaszról, már csak a célba kellett volna begurulni, de ekkor műszaki hiba miatt megállt alattuk a Fiesta. Ezek a pontok értelemszerűen nagyon hiányoznak az éves termésből, de kettős abban bízik, hogy a Kumrovec Rally kárpótolja őket a sors.

 

A Mitropa Rally Cup állása
1. Geipel Philip, Becker Katrin (Skoda Fabia RS Rally2,németek) 220 pont
2. László Zoltán, Balázs Zsolt (Skoda Fabia RS Rally2) 211 pont
3. Garner Hermenn, Thannhauser Karin (Mitsubishi Lancer EVO X R4) 204 pont
4. Noller René, Rauber Tim (Opel Corsa Rally4, németek) 165 pont
5. Skulj Mark, Ocvirk Uros (Opel Corsa Rally4, szlovénok) 128 pont
6. Albert von Thurn und Taxis, Hain Jara (Skoda Fabia RS Rally2, németek) 124
7. Hadik András, Juhász István (Ford Fiesta Rally2) 120 pont

A Kumrovec Rally programja

2024. szeptember 6., péntek

14:00, Shakedown Kladnik

17:21, Rajtceremónia - Kumrovec

17:34, GY1 - Tuhelj/1

19:57, GY2 - Tuhelj/2

2024. szeptember 7., szombat

9:15, Rajtceremónia - Kumrovec

10:24, GY3 - Desinic/1

10:47, GY4 - Zagorska Sela/1

11:10, GY5 - Kumrovec/1

13:13, GY6 - Desinic/2

13:59, GY7 - Zagorska Sela/2

16:02, GY8 - Kumrovec/2

16:25, GY9 - Desinic/3

16:25, GY10 - Zagorska Sela/3

16:48, GY11 - Kumrovec/3

18:15, Céldobogó - Kumrovec

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában