Sakk

2 órája

Puskás Ferenc a sakkolimpián

Azok, akik megfordulnak a budapesti ötkarikás viadalon, egyszerűen belebotlanak a világnagyságokba.

A Bok-csarnok bejáratánál Levon Aronjan sétált, a teremben láttuk a legendás Portisch Lajos olimpiai bajnok nemzetközi nagymestert, a Nemzet Sportolóját, a világ valaha élt egyik legnagyobb egyéniségét, a Polgár-nővéreket, de az olasz-amerikai Fabiano Caruana se volt „kutya”. A termekben diskurált többek között Balogh Csaba volt olimpikon-nagymester, míg az óriási kivetítőn élőben sugárzott partikat az a Héra Imre nagymester kommentálta, aki évekkel ezelőtt a DVTK-ban is szerepelt.
A tablók előtt igencsak megdobogtatta a szívünket egy kép, amelyen Puskás Ferenc, a Budapesti Honvéd, majd a Real Madrid szupersztárja – vagy ahogyan becézték: Öcsi, a nemzet bombázója, száguldó őrnagy, sváb, Pancho, az évszázad gólkirálya – látható Polgár Judittal. A felvételnek szombaton délután önkényesen ezt a címet adtuk: világnagyságok. Pár centiméterre tőlük pedig olimpiai ezüstérmét csókolgatja a járdánházi-ózdi Almási Zoltán kétszeres ezüstérmes nagymester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában