Kosárlabda

2024.10.10. 11:00

DVTK HT: elszalasztott győzelmi lehetőség

A DVTK HT női kosárlabdacsapat az utolsó másodpercekben veszített Franciaországban. A DVTK HT vezetőedzője, Völgyi Péter értékelte a meccset.

A DVTK HT (pirosban) nagy csatában szenvedett vereséget

Fotó: FIBA

A női kosárlabda Euroliga A-csoport 1. fordulójában a DVTK HT csapata szerdán este a francia Basket Landes együttesének vendége volt, és minimális különbségű vereséget szenvedett (55-54)

A DVTK HT egyik erőssége, Lelik Réka ezen a meccsen 10 pontot szerzett
A DVTK HT egyik erőssége, Lelik Réka ezen a meccsen 10 pontot szerzett
Fotó: FIBA

A DVTK HT ritmusáról

– A szerdai mérkőzés elején kiderült, hogy mennyire hiányoztak az elmúlt időszakban az Euroliga szintű meccsek, amilyeneket csak hónapokkal ezelőtt játszottunk, ugyanis a felkészülésünk során, illetve a bajnokság elején sem találkoztunk ilyen erős, illetve hasonló minőségű csapattal – mondta Völgyi Péter, a DVTK Hun-Therm vezetőedzője. – A Basket Landes ellen az első két negyedben nem volt megfelelő ritmusa a játékunknak, védekezésben, és pláne támadásban messze voltuk korábbi önmagunktól. Védekezésben kevesebb hiba akadt, de a gyenge lepattanózásunk miatt, az ellenfél által az első húsz percben elért 28 pontnak a felét, vagyis 14-et, úgy szereztek, hogy azok előtt támadólepattanókat gyűjtöttek be. Azt el kell ismerni: a francia együttes fizikális csapat, nagyon gyors kosárlabdát játszik, és nagyot küzdöttek.

Másik Diósgyőr

Felvetettük az edzőnek, hogy a szünetben történt valami, mert a meccs második felére mintha egy másik Diósgyőr jött volna ki.

– Az első két negyed után egy kis szünet kellett, hogy átbeszéljük, min kell változtatni, és javult a koncentráció, a sebesség, mindenben tekintetben jobbak voltunk a meccs első felében mutatottnál. Ennek köszönhetően előbb sikerült felzárkózni, majd vezetni, minden jól ment, egészen az utolsó percig – mondta Völgyi Péter, majd így folyatta: – Négypontos előnyünknél három francia akciót is kivédekeztünk, de támadásainkban sorsdöntő hibákat vétettünk, és sajnos néhány másodpercen belül több rossz döntést hoztunk. Bosszús vagyok, mert nagyon sok energiát tettünk bele a meccsbe, de sajnos elmaradt az a siker, amelynek az eléréséhez nagyon közel jártunk. Az is látszott, hogy a rotációnk kicsit szűk volt, fiataljainknak szoknia kell még ezt a légkört és sebességet, hogy a bennünk lévő tudást meg tudják mutatni a pályán ilyen felfokozott hangulatban is.

Tanultak belőle

A DVTK Hun-Therm tehát bosszantó vereséggel kezdte az Euroliga évadot, és most még nem lehet tudni, hogy ez az eredmény elfeledtetésre kerülhet-e.

– Ez egy elszalasztott győzelmi lehetőség volt, egy kellemetlen vereség – mondta a diósgyőri szakvezető. – Tény és való, hogy a Basket Landest le lehetett volna győzni. Voltak nehézségek a meccsen, például a mérkőzés közben hiába üvöltöztem be a pályára, a lelátón játszó zenekar hangjától a lányok szinte semmit nem hallottak ebből. A vereséget magunkkal visszük, és az majd csak a csoportkör végén derül ki, hogy mennyire lehet ezt elhalványítani, de az biztos, hogy nagyon sajnálhatjuk az utolsó fél percet, és sokat tanultunk belőle. Sok idő nincs a búslakodásra, hosszú a szezon, most hazai mérkőzések következnek az Euroligában, lesz bőven javítási lehetőségünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában