Ez történt

3 órája

Füstölt a szerencsi vár, elhunyt a DVTK egykori kosárlabdázója

A Szerencsen megrendezett BBQ verseny és a Rotary Club stroke-megelőzési programja mellett egy régi kosárlabdás legenda elvesztéséről és több múltbeli miskolci eseményről is szóltak a szombati hírek.

Boon.hu

Szeencsi "tűz"

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A Füst és Parázs BBQ-Grill Egyesület első alkalommal hozta el Szerencsre az I Love Smoky Kiállítást és Nemzetközi BBQ Versenyt, amelynek a Rákóczi-vár adott otthont. A BBQ verseny nemcsak az ország minden részéről, hanem határon túlról is Tokaj-Hegyalja kapujába csábította a versenyző csapatokat.

Elhunyt Králik Judit, egykori kosárlabdázó, kosárlabdaedző, a DVTK korábbi játékosa, a diósgyőriek első Magyar Kupa-győztes és első bajnoki ezüstérmes csapatának tagja. Az 56 éves sportember hosszan tartó betegség után, október 9-én távozott az élők sorából.

A Rotary Club Miskolci Angyalok stroke-megelőzési programot szervezett a miskolci városháza aulájában. Az eseményen szakmai előadások, a DVTK Jegesmedvék és rengeteg zene és tánc színesítette a programot.

Csetepaté volt a miskolci Városház téren 70 évvel ezelőtt, amikor asszonyok csaptak össze – ha csak szóban is – ahogy arról az Észak-Magyarország 1954-ben beszámolt. A retró események sora folytatódott portálunkon, hiszen negyven évvel ezelőtt Lillafüreden fagyok, földmozgás és csapadékhiány okozta földomlás rázta meg a környéket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában