Fradi siker

3 órája

Kilenc-tíz pontot össze kellene gyűjteni a továbbjutáshoz a Ferencvárosnak - állítja a borsodi szakember

A labdarúgó Európa-liga 2024–2025 sorozatának, 3. fordulójában csütörtökön este hazai pályán játszott a Ferencváros. Koleszár György követte a Ferencváros - Nice mérkőzést.

Budapest 20241024 Labdarugas EL FTC-OGC Nice, Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

A fővárosi zöld-fehérek egy 15. percben szerzett (ön)gólnak köszönhetően legyőzték a francia élvonalbeli bajnokság, a Ligue1 jelenlegi 8. helyezettjét, az OGC Nice-t.  

koleszár györgy követte a ferencváros - nice mérkőzést
Koleszár György követte a Ferencváros - Nice mérkőzést
Forrás: Sajóvölgye Focisuli

Pár percet leszámítva láttam a Ferencváros Nice elleni mérkőzését – mondta a boon.hu-nak Koleszár György, a Sajóvölgye Focisuli szakmai igazgatója, aki tagja volt a DVTK 1978/1979-es szezonban bronzérmet szerzett csapatának, ebben az évadban 10 találkozón lépett pályára a diósgyőrieknél. – Megérdemelten nyertek a zöld-fehérek, akár még több gólt is szerezhettek volna. A hajrában, a 84. percben kiállították a kapitányukat, miután buktatta a hazaiak játékosát, Saldanhát, aki kilépett volna. Az emberelőny jól jött, de előtte is volt lehetőségük Vargáéknak, éppen az ő fejese után csak a gólvonalról tudtak tisztázni a franciák. Ezen csütörtökön este kompakt volt a Ferencváros, kellő agresszivitással futballoztak a játékosai, csapatként érték el a sikert. A harmadik mérkőzésükön gyűjtötték be az első győzelmüket, hiszen kikaptak az Anderlecht-től, és egy nagyon komoly Premier League csapattól, a Tottenham-tól. Még van öt meccsük, a Dinamo Kijev, a Malmö, a PAOK, az Eintracht Frankfurt, valamint az Alkmaar ellen, a lebonyolítás szerint az alapszakaszból az első 24 helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba, amihez azért 9-10 pontot össze kellene gyűjteniük. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában