Labdarúgás

2 órája

Labdarúgás: hidat építenek Hidasnémetiben

Az útkeresésnél tart a magyar-szlovák határmenti település futballvezetése. Hidasnémeti bajban van.

A Hidasnémeti VSC gárdája egykor szebb napokat látott, megjárta az NB III-at, most azonban hidegrázással néznek a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei első osztályú bajnokság táblázatára.
 

Hidasnémeti
A hidasnémeti sporttelep


Hidasnémeti: csere nélkül 

A HVSC mind a kilenc mérkőzését elveszítette, így nulla pontos, ráadásul a 6–45-ös gólkülönbsége is tragikus. Legutóbb az RSE Tállya vendégeként 5–0-ra kikaptak és a tizedik forduló sem ígért sok jót számukra, hiszen a újra idegenben futballoznak majd. 

– Rossz idők járnak ránk – kezdte Üveges Novella Inez csapatvezető, aki először csavart egyet a témán, mert így folytatta: – Sporttelepünk szép földrajzi környezetben fekszik, tárgyi feltételeinkre nem lehet panasz. Nagy pályánk gyepszőnyege kiváló, van lelátónk, műfüves pályánk, világító berendezésünk és a szociális helységeink is rendben vannak. Ami az anyagiakat illeti: nem dúskálunk, de annyi pénzzel rendelkezünk, amennyi a működésünkhöz kell. Viszont belső szervezeti problémákkal küzdünk: felnőtt keretünkben papíron tizenkilencen, míg az ifjúságiak között tizennyolcan vannak. Utóbbiaknál ez elegendő, hiszen így a legrosszabb esetben is tízenhárman állnak ki és a középmezőnyben foglalnak helyet, a nagyoknál azonban Tállyán sem volt cserénk.

Ismeretlen terep 

Arra a kérdésre, hogy miért fogytak el, a végeken dolgozó csapatvezető így felelt: 

– Távol esünk mindentől és mindenkitől, ráadásul a felbontott autópálya miatt sokkal tovább tart az utazási idő Hidasnémetiig. Mindössze két helyi focistával rendelkezünk, encsiek sincsenek nálunk, a nagy többség Miskolcról és Kazincbarcikáról jár hozzánk. A rajt előtt az volt a tervünk, hogy megkeressük azokat, akik tőlünk és a közvetlen közelségünkből igazoltak más megyei kettes klubokhoz, de sajnos nem jártunk sikerrel, nem jöttek vissza hozzánk. Nyilván azért is történt így, mert mi legfeljebb az utazási költséget fedezzük. 

A felnőttek vesszőfutásáról ezt mondta Üveges Novella Inez: 

– A csapatunkat alkotók döntő hányadának teljesen ismeretlen terep a vármegyei elit, ők valamennyien az utánpótlásból érkeztek. A fiatalokból, ennek következtében tapasztalatlanokból álló együttesünk későn kezdte meg az alapozást, ennek az lett a következménye, hogy most sérülések sújtanak minket, hiszen a fiúk testileg nem készültek fel kellően. A már említett tállyai összecsapásunkon ketten maródiként léptek a gyepre és kispadosok hiányában váltásra sem volt lehetőségünk.

Arccal a jövő felé 

A HVSC háza táján az említettek ellenére sem nyalogatják a sebeiket, mert ezzel nem mennek semmire. 

– Az előttünk állók, a Bánhorváti, a Szerencs, az Alsózsolca és a Szirmabesenyő 6 és 7 ponttal rendelkezik, így nem engedtük el a bennmaradást – hangsúlyozta a hidasiak elöljárója. – Már csak azért sem, mert a pontvadászatból még rengeteg van hátra és máshol is előállhatnak problémák. Most arra összpontosítunk, hogy rendezzük a sorainkat. Hetente két edzést tartunk, ezeken a tanulók, a kollégisták és a dolgozók nyolcvan százaléka jelen van. Erőt gyűjtünk, tréningezünk, ügyeskedünk, építkezünk. Úgy kell fogalmaznom, hogy hidat építünk Hidasnémetiben, a saját átkelőnk alapjait rakjuk le annak érdekében, hogy legyen jövőnk. Az nyilvánvaló, hogy érnek majd minket további vereségek, de az sem veszi majd el a kedvünket, ha október 13-án, vasárnap az MVSC-Miskolc esetleg elpáhol bennünket a Kubikban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában