Friss hírek

2008.09.30. 15:54

Közlekedésbiztonsági program Veszprémben

<p>Közlekedésbiztonsági programot indított a Magyar Autóklub keddtől Veszprémben. Az egyik helyi bevásárlóközpont parkolójában két hétig várják programok az érdeklődőket. Az autósok tesztautóval próbálhatják ki, hogyan reagál a kocsi csúszós úton, a biciklisek felmérhetik, mennyire tudják biztonságosan kezelni a kerékpárt, és a gyalogosok is tájékozódhatnak a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban.</p>

Ezen kívül szimulátoron mutatják be a biztonsági öv szerepét is az autó borulásakor, valamint közlekedésbiztonsági tréningek és vetélkedők is várják a csoportokat, a fiatalok pedig filmeket nézhetnek a témával kapcsolatban - mondta a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági igazgatója. Mészáros Ferenc hangsúlyozta, minden program ingyenes.

A legnagyobb problémát az utakon ma a gyorshajtás az ittas vezetés jelenti, valamint az, hogy nem tudunk vezetni - mondta a Független Hírügynökségnek Mészáros Ferenc. Az emberek többsége nem tudja, hogyan kell korrigálni vészhelyzetben, ezért jó ez az Európában is egyedülálló program, ahol bárki kipróbálhatja ezeket a helyzeteket.

A közlekedésbiztonsági program 3 éve indult, minden esztendőben több, mint 20 várost keresnek fel a szervezők és egy helyszínen 6-8 ezer gyereket és 17- 25 ezer embert oktatnak a biztonságos közlekedésre. A "Biztonságosan közlekedni egy életúton" program október 12-ig hétvégenként is várja az érdeklődőket, reggel 8- tól este 6 óráig Veszprémben, ezután Székesfehérvár következik, majd november 7-én Pécsett zárul az idei országjáró körút.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!