Tokió 2020

2019.12.04. 11:05

A kutyákat is felkészítik az olimpiai rohamra

Speciálisan képzett kutyákkal végeztek biztonsági gyakorlatot a szervezők.

A dog is pictured on the Olympic Rings displayed at the Japan Sport Olympic Square beside the new National Stadium, still under construction, in Tokyo on July 24, 2019, one year before the start of the Tokyo 2020 Olympic Games. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Charly Triballeau

A vasúti pályaudvaron tartott szerdai gyakorlaton az

erre szakosodott labradorok és beagle-ök szimatoltak a peronok bejáratánál gyanús tárgyak, köztük robbanószerkezetek után kutatva.

Márciusban a metróban tartottak hasonló terrorizmusellenes gyakorlatot a jövő nyári ötkarikás játékokra készülve, és ahogy akkor, úgy most is ügyeltek rá, hogy minél kevésbé akadályozzák a japán főváros zsúfolt közösségi közlekedését.

Speciálisan kiképzett labrador a majdani olimpia helyszínén
Fotó: Miho Ikeya / AFP / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun

A mintegy 35 millió embernek otthont adó agglomerációban

közel 20 millió ember használja naponta a tömegközlekedést, a játékok során pedig tovább 600 ezer szurkoló érkezésére számítanak.

Így a biztonsági szempontok mellett a tömegközlekedés hatékonysága is fontos lesz az olimpia alatt, amely július 24-től augusztus 9-ig tart majd.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!