Helyi sport

2 órája

Keleti rangadó: pokoli hangulat, plusz egy ember

A keleti rangadó lesz a Nyíregyháza és a Diósgyőr között. A keleti rangadó előtt mindkét labdarúgócsapat szakvezetője a 3 pont megszerzésében gondolkodik.

A keleti rangadó 15 éve sem úri kisasszonyok kellemes esti időtöltése volt – a diósgyőri vendégszektorról készült kép alapján

Fotó: Havran Zoltán

A labdarúgó NB I 9. fordulójában eljött az a nap, amire több éve vártak a diósgyőri szurkolók: kedvenceik, a DVTK csapata meccset játszik a Nyíregyháza SFC vendégeként, a keleti rangadó keretében. A 8150 fős, néhány hete átadott nyíregyházi stadionban remek hangulat várható, az összecsapásra minden vendégjegy nagyon gyorsan elkelt, összesen 850 DVTK drukker láthatja élőben az ősi riválisok csatáját, míg a hazai oldalon 6900 fős lesz a tábor. Kvázi telt ház előtt játszanak a csapatok, ugyanis – egy üresen hagyott szektoron, a pufferzónán kívül, ami a szurkolótáborok elválasztására szolgál, szinte minden hely elkelt, – pénteken délben már csak 20 darab, egyenként 32 ezer forintos VIP-belépő várt gazdára.

Keleti rangadó 2005-ből, diósgyőri ,,kirándulókkal"
Keleti rangadó 2005-ből, diósgyőri ,,kirándulókkal"
Fotó: Magánrachívum

 

Keleti rangadó: keleti oldal

A hazaiak azt szeretnék elérni, ami 1998-ban sikerült nekik, amikor egy szezonon belül mindkét szomszédvárt legyőzték, a Debrecent 4-2-re, a Diósgyőrt pedig 3-1-re. A DVSC-t két hete 3-2-vel küldték haza, és ha most a DVTK ellen is begyűjtenék a 3 pontot, akkor megelőznék a vasgyári együttest. 

,,Nagyon fontos lenne, hogy ugyanazt a minőséget és mentalitást hozzuk, mint a Debrecen elleni rangadón. Erre lesz szükség a Diósgyőr ellen is, mert ez szintén egy nagyon fontos mérkőzés. A védekezés fontos lesz, mert ha nem kapunk gólt, az már fél siker. Mivel elől sok helyzetet tudunk kialakítani, a diósgyőriek viszont az elmúlt meccseiken nagyon stabilan védekeztek, így nem lesz könnyű dolgunk. Szeretném, ha ugyanolyan hangulat lenne, mint a Debrecen ellen volt. Jó lenne, ha a városi stadion egy olyan erődítmény lenne, ahová nem szívesen jönnek az ellenfelek. Ha a szurkolók mögénk állnak, akkor mindenkire pokoli hangulat várhat, és bízom abban, hogy ez most is így lesz” – nyilatkozta Tímár Krisztián, a Nyíregyháza SFC vezetőedzője. 

A hazai együttesből Géresi gerincműtétje, Farkas B. pedig a vakbél műtétje utáni rehabilitációját végzi. Baki izomsérüléssel bajlódott az előző forduló előtt, de ezen a héten már a csapattal edzett, Kvekveskiri pedig a DVSC ellen meccsen a combjára kapott rúgás miatt hagyott ki edzéseket.

Diósgyőri részről

A DVTK kretének a minőségét magasabban jegyzik, a piros-fehérek a kispadról jobb játékosokat tudnak majd pályára küldeni. Tartósan sérült játékosai a DVTK-nak is vannak, Popadiuc és Drezgic személyében, illetve vannak olyanok is, akik kisebb gondokkal küszködnek, – Bényei és Huszár betegséggel – de ettől függetlenül erős kezdőcsapatot tud a pályára küldeni a borsodi gárda szakvezetője. 

– Az egész csapat és a szakmai stáb tudja milyen mérkőzés vár ránk, és azt is hallottuk, hogy minden belépőjegy gazdára talált. Ezer diósgyőri olyan támogatást tud nyújtani, ami egy plusz embert jelent a pályán – mondta Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője, majd így folytatta: – Számomra nagyon fontos, hogy motiváltan és kellő szenvedéllyel játsszunk, ugyanakkor a kellő pillanatban őrizzük meg a hidegvérünket is. Biztosan agresszív lesz az ellenfél, amire mi is megadjuk a kellő választ, de felhívtam a játékosok figyelmét, hogy a mérkőzés hevében se feledkezzenek meg a taktikáról, különösképpen a kapu előtt maradjanak nyugodtak, és akkor nagyobb hatékonysággal tudják értékesíteni a helyzeteket. A Nyíregyháza szépen felépített támadások helyett labdaszerzést követően kevés labdaérintéssel próbál eljutni az ellenfél kapuja elé, sok beadás érkezik a szélről, és bátran lőnek távolról is. Újoncként az is motiválja őket, hogy megmutassák, helyük van az élvonalban. Azonban a DVTK is minőségi játékosokkal rendelkezik, akik megfelelően fognak válaszolni a hazai játékmódra, és bízom benne, hogy három ponttal gazdagabban várhatjuk a bajnoki szünetet.

A DVTK öt veretlen bajnokival a háta mögött várja a keleti rangadót, az NYSFC pedig a legutóbbi két NB I-es találkozóját egyaránt megnyerte.

Várható kezdők
A NYSFC várható kezdőcsapata: Tóth B. – Gengeliczki, Alaxai, Keresztes – Navratil, Toma, Keita, Nagy B. – Kovácsréti, Nagy D. – Babic. 
A DVTK várható kezdőcsapata: Sentic – Szatmári, Lund, Chorbadzhyski, Sanicanin – Holdampf, Vallejo – Jurek, Klimovich, Pozeg Vancas (Gera) – Rakonjac (Edomwonyi). 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában