Magyarország

2011.03.04. 19:01

A volt pécsi püspök a média miatt mondott le - HírTV

<p>Ha nem indul ellene lejárató kampány a médiában, nem ment volna nyugdíjba januárban - nyilatkozta a HírTv-nek a volt pécsi megyés püspök. Mayer Mihály kijelentette: nem tud arról, hogy a beosztottjai bármilyen bűncselekményt elkövettek volna.</p>

Lejárató kampányról beszélt a távozása kapcsán Mayer Mihály volt pécsi megyés püspök. A HírTV Célpont című műsorának adott exkluzív interjújában elmondta: túlságosan következetesen képviselte a keresztény értékeket, ezért lehetetlenítették el "liberális ideológusok".

A pécsi egyházmegye gazdálkodásával összefüggésben a rendőrség múlt október óta csaknem 40 ügyben folytat nyomozást, de a püspök szerint a feljelentéseknek nincs alapja. Mayer Mihály elmondta: nincs tudomása arról, hogy beosztottjai a munkájuk során bármilyen bűncselekményt elkövettek volna. Mint fogalmazott: " Soha nem vettem észre, hogy Wolf Gyula az egyházmegye pénzét saját célra használta volna fel, vagy eltette volna. A gazdálkodásban jelentkező esetleges problémákra a vizsgálatok során fény fog derülni".

A Mayer Mihállyal készült exkluzív interjút teljes terjedelmében péntek este 21.30-tól nézhetik meg a Célpontban.

-Független Hírügynökség-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!