Nagyvilág

2011.04.15. 11:10

Elítélték a lakodalom előtt a feleségét megverő férfit

<p>Legkorábban 15 hónap múlva szabadulhat a börtönből az az ausztrál férfi, aki súlyosan megverte feleségét az esküvői limuzin hátsó ülésén, miközben épp a saját lakodalmukra tartottak. A férfi büntetéséről pénteken döntött a melbourne-i bíróság.</p>

A vád szerint a macedóniai albán származású Adnan Rusanovski még tavaly májusban akarta megünnepelni a nem sokkal korábban Macedóniában megkötött házasságát, amikor a lakodalomba menet rátámadt a feleségére. Az autó sofőrje szerint a kocsiban zajlott verekedés "rosszabb volt, mint egy bokszmeccs". A 30 éves férj ugyanis több tucat ütést mért 28 éves felesége arcára, vérző és zúzódásos sebeket okozva. A férfi ráadásul - a kocsiban velük utazó gyerekek szeme láttára - megpróbálta megfojtani az asszonyt, akinek végül sikerült elmenekülnie.

A bírósági tárgyaláson a férfi ügyvédje azzal védekezett, hogy Rusanovskinak bipoláris zavara van, és a házasság miatti életmódváltás okozott nála olyan stresszt, amely agresszívvá tette. A rokonok beszámolói szerint ugyanakkor az ifjú férj részegen ült be a kocsiba, miután azt mondta, hogy "józanul nem tudta volna végigcsinálni" az újabb esküvői ceremóniát.

A férfit végül a maximális 2,5 éves börtönbüntetésre ítélte a bíróság a "gyáva és agresszív" viselkedése miatt. Rusanovski legkorábban 15 hónap múlva szabadulhat. Felesége a hírek szerint már elvált tőle.

-Független Hírügynökség-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!