Olimpia

2024.07.29. 15:52

DVTK ultrák doppingolták az öttusázót

Óriási meglepetésben volt része Guzi Blankának, akinek a DVTK foci ultrák üzentek.

Guzi Blankának a vasárnapi DVTK – Paksi FC NB I-es labdarúgó mérkőzésen üzentek a diósgyőri ultrák

Fotó: Vajda János

 Tizenkét év után szerepel újra diósgyőri sportoló a nyári olimpiai játékokon: a DVTK öttusázója, Guzi Blanka a jövő héten utazik Párizsba, és az ötkarikás játékok utolsó napjaiban kezdi meg a versenyzést.
A 25 éves sportoló vasárnap meglepetésben részesült, amiről a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának foci ultrái gondoskodtak, akik egy molinóval, a nevének a skandálásával üzenték, hogy drukkolnak neki, szorítanak majd érte élete legfontosabb napjaiban.

– Vasárnap este már a pihenésé volt, az edzőm, Kállai Ákos társaságában éppen az olimpiát néztük tévén, amikor megkérdezte, hogy nem baj-e, ha elkapcsol, megnézi, hogy áll a DVTK focimeccse 

– idézte fel a vasárnap estét Guzi Blanka, majd így folytatta:

 – Picit csodálkoztam ezen, mert tudtommal nem sűrűn szokott focimeccset nézni, de persze mondtam, hogy nyugodtan. Keresgette egy ideig, hogy hol adják ezt a mérkőzést, és végül nem a tévében, hanem az M4sport honlapján találta meg a közvetítést. Én közben ismét az olimpiát néztem, amikor egyszer csak kaptam egy üzenetet telefonon, egy fotóval, majd még egyet. Először nem is értettem, hogy mi ez, de aztán rájöttem, és persze kiderült, hogy az edzőm be volt avatva, tudott erről az akcióról. Visszanéztük, meghallgattuk, hihetetlen volt, hogy nekem szól a ,,Hajrá Blanka”, a ,,Ria-Ria-Hungária”. Elmondhatatlan érzés fogott el, ilyenben még nem volt részem... Hogy ilyen nagy létszámban, ilyen hangerővel, kórusban kapjak ennyire erős üzenetet… Még soha nem éltem át ilyet, öttusa versenyzőknek ilyenben nem szokott részük lenni. Nagyon szépen köszönöm, tényleg hihetetlen, megnéztem már párszor, és szerintem még meg is fogom, ez jó lesz nekem doppingnak. Az idei világbajnokság idején egykori gimnáziumomból, a miskolci hermanosoktól is kaptam hasonló üzenetet, amit szívem mélyen őrzök, mert nagyon nagyon jól esett az is. Nem kérdés, hogy ez a mostani is a felejthetetlen kategóriába kerül, és bízom benne, hogy ez is nagy erőt ad nekem.

A terv szerint

Az öttusázónál arról is érdeklődtünk, hogy mik az éppen aktuális penzumok az edzésmunkában. 
– Hétfőn volt lovaglás, úszás, kognitív edzés, este pedig futás – így hangzott Guzi Blanka válasza.

 – Most már egy kicsit elkezdtünk visszavenni a méter számból, a fizikális terhekből, már nem maxolom ki a teljes edzésidőt, hiszen már csak egy pár nap van hátra a versenyig. De minden a terv szerint halad, jól vagyok, nagyon. Alapvetően jó formában, jó erőben érzem magam.

Arra a kérdésre, hogy mennyire követi az olimpiai eseményeit, így felelt Guzi Blanka:

– Úgy vagyok vele, hogy elkezdtem belekóstolni, hogy milyen hangulat, már ami a tévén keresztül ebből átjön. A vívók és a kézilabdázók nagyon érdekeltek, érdekelnek, de fokozatosan vissza veszek vissza a tévézésből, hogy ne váltson ki belőlem erős érzelmeket, semmilyen formában a szereplésük, mert hiteles emberektől ilyen jellegű tanácsot kaptam. Egy-két nap múlva a tévét sem fogom bekapcsolni, legfeljebb hírek szintjén követem majd az eseményeket, hogy a kézisek mire mennek, meddig jutnak, ugyanis azzal óvatosan kell bánni, hogy a sikereiket mennyire élem meg én is, ugyanis nekem másra kell koncentrálnom, mert rám is nagy feladat vár. 

Guzi Blanka és edzője, Kállai Ákos a jövő héten hétfőn utazik ki Párizsba, és a DVTK öttusázója számára augusztus 8-án, a rangsoroló körvívással kezdődnek a küzdelmek az ötkarikás játékokon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!