Donáth együttműködne

2023.11.06. 10:00

Gyurcsány bedarálja az ellenzéket

Donáth Anna nemrég nekiment Gyurcsánynak, ám most kiderült, hogy mégis mindenhol közös jelöltet indítanak – írja a Mandiner. „Mi a jelöltek minőségét nézzük, és nem a pártlogókat” – fogalmazott a Momentum EP-képviselője a lap szerint.

MW

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A Telex interjújából többek között kiderül, hogy a Momentum önmagában nem tud kormányt váltani, de nem lesz a DK KDNP-je, legalábbis Donáth Anna szerint. A lap emlékeztet, hogy Donáth pár napja kemény hangvételű írásban ment neki Gyurcsány Ferenc pártjának, szerinte 

a Demokratikus Koalíció a hazugság kultúráját képviseli

és súlyos gátja a kormányváltásnak. 

Új politikai szövetséget építene

A Momentum EP-képviselője a Telexnek most arról beszélt, az önkormányzatokban továbbra is együttműködnének a DK-val,

de egy új politikai szövetséget építenének, amely nem a többi párt ledarálásáról és kivéreztetéséről szól, hanem valóban partnerként kezeli őket. 

Az interjúból az is kiderül, miért nem tudott növekedni a pártja népszerűsége, hogyan vállalja a felelősséget, ha csak egy mandátumot nyernek a jövő évi EP-választáson, és miért marad távol a kordonbontásoktól. 

Donáthnak nem számít a pártlogó

A kérdésre, hogy ha a kormányváltás gátjának tartja a DK-t, akik a hazugság kultúráját képviselik, akkor miért működnek még mindig együtt Gyurcsány Ferencékkel, Donáth elmondta: 

a helyi tárgyalások arról szólnak, hogy az önkormányzatokban hogyan tudják a helyi érdekeket a legjobban képviselni. Helyi szinten továbbra is együtt szeretnék működni, mi a jelöltek minőségét nézzük, és nem a pártlogókat.

Hozzátette: egyetlenegy körzet, kerület vagy település sem fog a Momentumon múlni, mindenhol közös ellenzéki jelölt lesz. 

A cikk folytatása a Mandiner oldalán érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában