Hirdetés

2024.07.23. 14:02

Gyakran elérhető éttermi és szállodai álláslehetőségek Mezőkövesden és környékén

A vendéglátós álláslehetőségek egy meghatározó részét különböző éttermi és szállodai nyitott pozíciók fedik le. Ezen lehetőségek Mezőkövesd és a környékbeli városok vonatkozásában is visszatérő szereplői az állásportálok kínálatainak, vagyis amennyiben érdeklődsz a terület iránt, a régióban könnyedén megtalálhatod a számításaidat!

PR cikk

Forrás: Freepik.com

Éttermi álláslehetőségek

Többféle éttermi pozícióban is adódhat esély munkába állni Mezőkövesden és környékén. Ezt megerősíti a régió álláspiacával foglalkozó mezokovesdallas.hu kínálata is, ahol kimondottan gyakran fordulnak elő ilyesfajta munkalehetőségek.

Előny, hogy az éttermi munkakörök egy része semmilyen előképzettséget vagy tapasztalatot nem igényel. Ilyen például a konyhai kisegítői pozíció is, amelynek feltűnésére egyébként az említett mezőkövesdi portálon is volt már precedens. A konyhai kisegítők általában a mosogatásért, a konyhai berendezések tisztán tartásáért, az alapanyagok előkészítéséért, valamint a tálalásban való segédkezésért felelnek. Mivel ezek betanított tevékenységek, így a jelentkezések elbírálásakor a hangsúly sokkal inkább a hozzáálláson van, mintsem az előzetes képzettségeken.

Gyakran hasonló a helyzet a felszolgálói állások esetében is, vagyis, hogy az adott étterem kész betanítani a dolgozóit, így nem tekint alapvető elvárásként a szakmai ismeretekre. Persze a vendégközpontú hozzáállás, a kiváló kommunikációs képesség és a munkabírás valamennyi esetben fontos kritérium, hisz a felszolgálók munkája jelentősen meghatározza az adott étterem megítélést.

Mindemellett pedig a szakács állások iránt érdeklődök is jó esélyekkel böngészhetik Mezőkövesd álláslehetőségeit, bár ezen pozíciók kapcsán már elvárásként tekintenek a munkáltatók a szakirányú végzettségre és olykor a tapasztalatra is. Ez azonban nem csoda, figyelembe véve, hogy a szakácsok gyakran nem csak az ételek elkészítéséért, hanem az étlap és a menü összeállításáért, az alapanyag-rendelések leadásáért, valamint konyhai munka irányításáért is felelnek.

Szállodai pozíciók

Az éttermi lehetőségeken kívül a szállodai pozíciókon is érdemes lehet elgondolkodniuk a vendéglátás iparága iránt érdeklődőknek. Ezen állások között is találhatóak természetesen könnyen elérhető munkakörök, beleértve például a takarítói, illetve a szobalány/szobafiú pozíciókat, ahol is a mindennapi feladatokat a szobák és a közös terek takarítása, valamint a fogyóeszközök utánpótlása jelenti.

Ezenfelül gyakran adódóik esély a munkába állásra szállodai recepciósként is, amely állások esetében a középfokú végzettség, az alapvető számítógépes ismeretek, továbbá a kommunikációképes (főként angol) idegennyelv-tudás is az elvárások listájában szerepelhet.

Az efféle kvalitásokra ugyanakkor szükség is van, mivel a szállodai recepciósoknak kapcsolattartói és adminisztrációs feladataik egyaránt akadnak, beleértve a vendégek kérdéseinek megválaszolását, a szobafoglalások kezelését, továbbá a számlázást, fizettetést is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában