Hirdetés

2024.09.09. 12:56

Többéves logisztikai tapasztalatokkal rendelkezel és feljebb lépnél? Siófokon megtalálhatod a számításaidat!

A logisztikai egy rendkívül összetett iparág, ahol a tapasztalt szakemberek előtt számos karrierépítési lehetőség nyílhat. Egyebek mellett akár vezetői pozícióban, például logisztikai vezetőként is szerencsét próbálhatnak, többek között Siófok vagy a környező városok vállalatainál is. Mutatjuk, melyek a legfontosabb információk egy ilyen munkakör kapcsán!

PR cikk

Forrás: freepik.com

A logisztikai vezetői feladatkör

Egy logisztikai vezetőnek kulcsfontosságú felelőssége az ellátási lánc hatékony működtetése, ami egyúttal a vállalat összteljesítményét is döntő módon befolyásolja. Feladatai tehát igencsak összetettek, amelyek az áruszállítási, a tárolási, a beszerzési és az elosztási folyamatok koordinálására egyaránt kiterjednek.

Konkrét példát említve, egy logisztikai vezető felelős a teljes szállítmányozás megszervezéséért és felügyeletéért, kezdve a fuvarozó cég kiválasztásától, a szerződéskötésen át, egészen a kiszállítások ütemezéséig. Munkája során ugyanakkor nem csak a szállításokra, hanem a raktározásra is nagy gondot kell fordítania, ami magában foglalhatja többek között a raktári kapacitás folyamatos nyomon követését, az üzemeltetési feladatok ellátását, továbbá a készletek optimalizálását és a tárolási kapacitás maximalizálását is.

A feladatkör tehát rengeteg adatgyűjtői és elemzői tevékenységgel is együtt jár, hisz ezek teszik lehetővé a hatékony kockázatkezelést, illetve a működési folyamatok optimalizálását. Mindezen túl pedig a kapcsolattartói és a kommunikációs felelősségekről sem feledkezhetünk meg, hisz egy vezetőnek mind a beszállítókkal, mind a cég belsős osztályaival (pl. beszerzés, pénzügy, értékesítés) szoros együttműködésben kell dolgoznia.

Elhelyezkedési lehetőségek Siófokon

Az igazán jó és tapasztalt vezetők megtalálása nem egyszerű feladat, ezért a munkáltatók gyakran élnek az állásportálok adta lehetőségekkel. Többek között akár az említett logisztikai vezetői pozícióval is lehet találkozni ezen portálok kínálataiban, ahogy egyébként arra volt is már példa a régió álláspiacával foglalkozó Siofokallas.hu esetében, méghozzá a menedzsment álláskategórián belül: https://siofokallas.hu/allasok/menedzsment.

Itt korábban egy alufelni- és acéltárcsa gyártó és forgalmazó vállalathoz kerestek vezetőt logisztikai területre, amely pozíció a fentebb részletezettekhez hasonló feladatokkal járt. Ezenkívül pedig egyéb, kimondottan logisztikai kötődésű állások is előszoktak fordulni a siófoki lapon, így érdemes lehet akár állásértesítőre is feliratkozni a gyors pályázás érdekében.

Általános elvárások egy logisztikai vezetői állás esetében

Egy logisztikai vezetői pozíció kapcsán széleskörű elvárásoknak kell eleget tenni, ami talán nem meglepő, tekintve a pozíció felelősségi körét. Jellemzően alapvető elvárás a releváns, azaz logisztikai vagy akár kereskedelmi területen szerzett felsőfokú végzettség. A tapasztalat szintén megkerülhetetlen: legalább 3-5 éves logisztikai és/vagy raktározási tapasztalatra van szükség, aminek kapcsán előnyt jelent, ha ezen pozíciók egyúttal vezetői szerepkört is jelentettek. 

Emellett az aktív tárgyalóképes angol nyelvtudás ugyancsak általános kritérium szokott lenni, ahogy a magabiztos számítógépes ismeretek is, különös tekintettel az MS Office programokra és bizonyos vállalatirányítási rendszerekre (pl. SAP). Mindemellett pedig a gyakorlati logisztikai, pénzügyi és kereskedelmi ismeretek is elengedhetetlenek, amelyekhez társulniuk kell döntéshozói képességeknek, kiváló kommunikációs kvalitásoknak, valamint vezetői készségeknek is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában