Sport

2016.03.10. 15:00

Fontos szakaszsikert arattak a matyó kézisek

Mezőkövesd - Hétközi meccset nyert a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Hétközi meccset nyert a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

A 25. forduló keretében a hazaiak verhető ellenfelet kaptak a Ceglédi KKSE „személyében”. A találkozó első perceiben a hazaiak voltak valamivel aktívabbak, de 2-2-nél már elfogyott Skaliczki László türelme és időt kért. Nem sokkal később ember­előnybe kerültek a kövesdiek és ebből előnyt szereztek (6. perc: 3-2). A vendégek 5-1-es védekezést alkalmaztak, de egygólos hátrányuk megmaradt (13. perc: 4-3). A küzdőjelleg domborodott ki, a nagy tét rányomta bélyegét a meccsre.

Holló remekelt

A kocka azonban hamar megfordult, a helyzeteit beváltó Pest megyeiek ezután átvették a vezetést (17. perc: 6-7). A „páternoszter” négy perc múlva már a matyóvárosiakhoz érkezett, ugyanis ekkor 9-8-at mutatott az eredményjelző. Antal Sz. nagy sorozata három gólt ért, mire a Cegléd időt kért és kapust cserélt. Az MKC kettős emberelőnybe is került, ebből azonban nem tudott tőkét kovácsolni. A szünet előtt Mekaru emberhátrányból talált a kapuba, Holló két ziccert is védett, sőt Perisics időn túli büntetőjét is hatástalanította. Mivel egyik gárdának sem sikerült jelentősen elhúznia, nagy izgalmakat ígért a folytatás.

A szünet után Szepesi szélről volt elemében, Holló pedig továbbra is ügyesen „portáskodott”, így hazai szempontból megnyugtatóan alakult a meccs (44. perc: 18-15). Ekkor két gólt értek el a ceglédiek, de utána elkapta a fonalat a borsodi együttes, amely higgadtan kézilabdázott és fokozta a nyomást (56. perc: 25-23). A hajrában már csak a hazaiak voltak a pályán, így előnyüket nem csupán megtartották, hanem növelték és magabiztosan szerezték meg a nagyon értékes két pontot.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – Ceglédi KKSE

29-25 (12-11)

Mezőkövesd, 500 néző. V.: Bócz, Wiedemann.


Mezőkövesdi KC: Holló – Kiss R. (1), Antal Sz. (10), Mekaru (3/1), Trivkovic (2), Hajdu (4), Szepesi (3). Csere: Balogh (kapus), Füstös (-), Grünfelder (1), Radnic (2), Molnár F. (-), Benis (1), Grigorjev (2), Nyitrai (-), Bozoljac (-). Vezetőedző: Skaliczki László.

Ceglédi KKSE: Abramovics – Országh (2), Perisic (7/2), Grbovic (4), Bíró (2), Lepsényi (-), Hódi (2). Csere: Bősz, Mojsilov (kapusok), Tóth N. (-), Lászlai (4), Kun A. (-), Sipeki (-), Andjelic (1), Imregi (-), Megyeri (3). Vezetőedző: Kökény István.

Kiállítások: 6, ill. 16 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 4/2.


Skaliczki László: – Óriási téttel bírt a meccs, és ez rányomta bélyegét mind a találkozóra, mind a játékra. A tanítványaimnak helyén volt a szívük, gratulálok a csapat minden tagjának.

Kökény István: – Nagyon sajnálom. Heroikus küzdelemben maradtunk alul. Az utolsó percek kivételével végig partiban voltunk.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!