Visegrád Kupa - Üres kapus gól, kettős emberhátrányból

Miskolc - Második Visegrád Kupa-mérkőzését is megnyerte a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Miskolc - Második Visegrád Kupa-mérkőzését is megnyerte a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Átlagos játékot láttunk egészen az első harmad 17. percéig. Ekkor Magosi álomszép átadását Rusk ember­előnyből lőtte a kapuba (1-0).

Lesipuskás módjára

A második harmad Adorján alakításaival kezdődött, aztán alábbhagyott az érsekújváriak lendülete. A 30. percben Láda B. középről, 10 méterről célozta meg a ketrecet, a Kovac előtt „lesipuskázó” Galanisz beleszúrt a korongba, amely így a portás mellett a hálóban kötött ki (2-0).

Javult a tempó, élvezetesebbé vált a küzdelem, ebben a piros-fehérek szemre is tetszetős hokira törekedtek. A második szünet előtt Ranta­nent arcon találta a korong, de a saját lábán korcsolyázott le, majd szerény kivitelezésű, verekedéshez hasonlító dulakodással ért véget ez a felvonás.

Kiállításokkal kezdődött a harmadik húsz perc, egy ideig négy a három ellen járatták a korongot a Macik, de az eredményjelzőt nem tudták feljebb „srófolni”. Csordogáltak a másodpercek, közben a vendégeknek nem sikerült szépíteniük, Magosi viszont néhány nagykanyar után majdnem bepiszkálta a harmadikat. Az 50. percben Rantanen kinézte magának a jobb alsó sarkot és jól kivitelezett „rajzolással” 3-0-ra alakította az állást.

A hajrá egyetlen kérdése az volt, hogy lesz-e úgynevezett meccs­null, azaz megússza-e szárazon, kapott gól nélkül a miskolci alakulat. Az 53. percben bravúrt produkált a Jegesmedvék gárdája: négy mezőnyjátékosukkal szemben hat érsekújvári volt a jégen (mesterük ugyanis átváltotta kapusát), a buli után azonban Láda B. saját kapuja elől az üresen árválkodó vendéghálóba gurított (4-0).

Dobszólóval és énekkel ért véget az összességében jó hatvan perc.

- ÉM-KT -


Jégkorong: jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – HC Nové Zámky (szlovákiai)

4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

Miskolc, 910 néző. V.: Juhász G., Varjú (Kormos, Pálkövi).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Rusk 1, Leppanen, Magosi (2), Galanisz, Miskolczi – Rantanen 1, Láda B. 1 (1), Pavuk, Vas (1), Ritó (1) – Gőz, Vojtkó, Lukacevic 1, Sakaris, Kulmala – Bernáth, Karda, Tóth G., Köllő, Albert T. – Kiss B. (cserekapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

HC Nové Zámky: Kovac – Dudas, Prapavessis, Novotny, Kuchkin, Raenko – Salija, Kovacevic, Varga, Cetkovsky, Schultz – Chovan, Simek, Tibensky, Dubinin, Lantosi – Hain, Siska, Rehák, Simun, Zboril – Romancik (cserekapus). Vezetőedző: Stefan Mikes.

Kiállítások: 12 perc, ill. 16 perc.

Mikael Tisell: – Kitűnő csapatot győztünk le. Védelmünk jól állt a lábán, Adorján is remekelt, olykor pedig szerecsénk volt, de ez is kell a hokihoz. A vendégeknek sok helyzetük volt, de ezekből egyet sem tudtak kihasználni. Örömteli, hogy egyre erősebbek és magabiztosabbak leszünk.

Stefan Mikes: – Ezen az esten semmi nem sikerült nekünk. Nem tudtunk átlendülni a holtpontokon és mindent kihagytunk.


[related-post post_id="3591796"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!